Byli jsme na zahájení senátní kampaně Babišovy profesorky

03.09.2016 17:12

Na jihovýchodě hlavního města Prahy, v obci Dubeč, náležící obvodu Prahy 10, zahájila v pátek odpoledne svou senátní kampaň Eva Kislingerová, náměstkyně pražské primátorky a profesorka ekonomie. Její návštěvu si nenechaly ujít děti, jejich rodiče a přítomno bylo i mnoho seniorů, kteří si přišli poslechnout vize zástupkyně hnutí ANO. Samozřejmostí bylo občerstvení nebo večerní promítání filmu. A k tomu všemu vyšlo i počasí.

Byli jsme na zahájení senátní kampaně Babišovy profesorky
Foto: archiv, tan
Popisek: Eva Kislingerová zahajuje svou senátní kampaň

Kdybychom začali odzadu, zmíníme, že se přítomní novináři mohli po delším čase setkat se stále vlivnou političkou a bývalou místopředsedkyní hnutí Radmilou Kleslovou. Ta akci pomáhala organizovat a k přítomným měla velmi srozumitelný projev, jímž Kislingerovou představila.

Sama profesorka během akce přítomným popsala své důvody pro kandidaturu do horní komory Parlamentu slovy: „Do Senátu nekandiduji pro peníze, ale abych hájila zájmy Prahy a Pražanů na národní úrovni. Z tohoto důvodu jsem se po dobu souběhu obou funkcí rozhodla věnovat celý svůj senátorský plat na dobročinné účely. Chtěla bych rovněž prosazovat rodinnou politiku, stabilní podnikatelské prostředí a hospodárné chování státu."

Mezi dětmi, které měly asi největší radost z létajících talířů, i dospělými panovala příjemná atmosféra, která byla na hony vzdálená často dusnému předvolebnímu období. Kislingerová opékala buřty, krájela maso na rožni a hovořila v podstatě s každým. Doplňme, že na akci bylo k vidění hned několik tváří pražského ANO.

„Jsem ráda, že jsem se tu s vámi mohla v krátké době už podruhé potkat a vyslechnout vaše potřeby. Dubeč je moc hezká městská část a velice ráda podpořím její další rozvoj. Aktuálně s panem starostou připravujeme investice do místní infrastruktury a i výstavba hasičské zbrojnice se snad brzy přehoupne do fáze realizace," dodala ještě.

Spolu s Kislingerovou v pátek zahájilo ANO v Ostravě ostrou část předvolební kampaně. Podle vicepremiéra a předsedy Andreje Babiše není hnutí v nadcházejících krajských volbách favoritem, ale spíše outsiderem. Spokojen by byl, kdyby se hnutí podařilo vyhrát volby v pěti krajích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …