Byli jsme po zásluze v Řiťce, ale už jdeme nahoru, vtipkoval Fiala na kongresu

06.09.2014 7:35

Sobotní MF Dnes se vrací k projevu předsedy ODS Petra Fialy na 25. kongresu strany. Ten straníky „tlačil“ především k tomu, aby si přestali sypat popel na hlavu a aby se začali dívat dopředu. Jen tak budou mít šanci u voličů znovu zabodovat - se staronovým programem.

Byli jsme po zásluze v Řiťce, ale už jdeme nahoru, vtipkoval Fiala na kongresu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Fiala na besedě s občany v Olomouci

Slovenský herec Marián Labuda zastaví předsedovi ODS Petru Fialovi a v náklaďáku ho odváží z Řiťky. Fiala to komentuje poměrně kriticky. „No, asi jsme si tu návštěvu trošku zasloužili, ale už zase stoupáme nahoru." Takto se ODS v pátek prezentovala na svém kongresu. Deník k tomu ale dodává, že druhá půlka Fialova tvrzení je spíše zbožním přáním než realitou. Volební preference ODS totiž nijak zářivě nerostou. Zůstávají na jednociferné úrovni.

Fiala apeloval na příznivce i na členy strany, aby přestali prát „špinavé prádlo“ na veřejnosti a aby se začali znovu zabývat tím, jak pomoci lidem. On sám prý ostatně s žádným kmotrem v kontaktu není, ani nic neukradl. Podle MF Dnes to ale má háček. Tato slova padla v době, kdy se ukázalo, že ODS dluží miliony státu, neboť za své zaměstnance neodváděla to, co měla.

Na kongresu také jasně padlo, čím chce strana získat zpět voliče. Zaměstnavatelům by ráda ulevila snížením povinných odvodů. Živnostníkům zase slibuje, že nebude sahat na daňové paušály. Strana se vrátila také k prosazování zdravotnických poplatků, které stávající koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL ruší. Vysokým školám chce strana umožnit vybírat školné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…