Bylo to nechutné! Ve volbách si podřežeme krky! Jurečka s Komárkem natvrdo

15.06.2016 22:48

Před kamerami České televize se v Událostech, komentářích setkali první místopředseda lidovců Marian Jurečka a poslanec hnutí ANO Martin Komárek. Pánové na sobě nenechali nit suchou. Komárek ve studiu zesiloval hlas kvůli Miroslavu Kalouskovi (TOP09) a Marian Jurečka vykreslil jednu nechutnost Andreje Babiše. Své ke kauze Šlachta řekl i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Bylo to nechutné! Ve volbách si podřežeme krky! Jurečka s Komárkem natvrdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman konstatoval, že o reformě mnoho neví. „Stále mi nebylo řečeno, jak ta reforma bude vypadat. Nebylo mi to řečeno ani na včerejší bezpečnostní radě státu. Proto jsem sepsal dopis policejnímu prezidentovi. Ten mi přislíbil, že všechny mé připomínky budou do reformy zapracovány. Podotýkám, že těch připomínek je poměrně dost a jsou poměrně obsáhlé. Takže já bych svůj další komentář pozdržel až do doby vypořádání těch připomínek,“ prohlásil nejvyšší státní zástupce.

Hodlá si počkat, jak budou tyto připomínky zapracovány, protože ďábel tkví v detailu. Až uvidí konkrétní podobu zapracování podmínek. Do té doby se hodlá chovat jako nevěřící Tomáš. „Mohu se něco domnívat, ale domnívat se nechci, já to chci vidět černé na bílém,“ zaznělo dále z úst Zemana. Chce v konkrétní podobě vidět, jak bude vypadat propojení několika útvarů a jejich zastřešení.

Mluví se sice především o ÚOOZ a ÚOKFK, ale dobrou práci odvádějí i národní protidrogová centrála a některá krajská policejní ředitelství. Státní zástupce se obrací právě na ty orgány policie, u kterých věří, že odvedou svou práci tak dobře, že ji bude moci státní zástupce jako pán přípravného řízení dovést do úspěšného konce.

Uklidněme se, než si podřežeme krky ve volbách

Následně se v ČT střetli Martin Komárek a Marian Jurečka. „Když vám někdo odře auto, tak si napřed řeknete, že mu to chcete vrátit – systémem oko za oko. Když ale trošku vychladnete, tak si řeknete, že on je mamlas a ťulpas a my budeme moudřejší. Takže my si řekneme – pane, vy jste mamlas a váš šéf je teď v Číně, takže my si počkáme, až se vrátí, a vyřídíme si to s ním,“ popsal situaci Komárek.

Následně se vysmál moderátorovi, když se ho ptal, zda ministr Babiš opravdu vyhrožoval na Bezpečnostní radě státu, že zítra může být premiérem i on sám, jak prozradil novinářům ministr Chovanec. „Já nevím, já jsem tam nebyl na té bezpečnostní radě. A vám to řekl Chovanec, který použil slova Kalouska. A to mně stačí, že to měl od Kalouska,“ zaznělo dál od Komárka. Kalousek prý nehorázným způsobem uráží hnutí ANO a víc nemá smysl se k tomu vyjadřovat.

V tu chvíli si ovšem vzal slovo Jurečka a prozradil, že slova o řízení Bezpečnostní rady státu z úst Andreje Babiše opravdu zazněla. „První polovina Bezpečnostní rady státu byla opravdu nechutná. Ministr financí tam řekl, že zítra by mohl řídit on sám, což je poměrně nechutné. Nevím, jak by to chtěl udělat, protože za jeden den volby nepřipraví,“ uzemnil Komárka Jurečka. Podle vlastních slov si nedokáže představit, že by se měnila koaliční smlouva, protože její samotné sepsání bylo poměrně náročné. Nedovedu si představit, že podepíšeme něco lepšího,“ doplnil Jurečka.

Teď je podle lidoveckého politika třeba uklidnit spory, věcně diskutovat o reorganizaci policie a pak další legislativní opatření, které by mohla tato vláda dotáhnout do konce ve prospěch občanů. Komárek dal Jurečkovi nakonec za pravdu. „Bude třeba to dotáhnout až k volbám, než si  v těch volbách podřežeme krky, jak se obrazně říká,“ řekl Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…