Být s některými lidmi z pražské ČSSD v jedné místnosti je problém, přiznal ministr Ludvík

02.08.2017 19:41

Hostem dnešního pořadu Interview ČT24 byl ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD). „Myslím si, že ministr zdravotnictví by měl mít poslanecký mandát,“ vyloučil de facto možnost, že by případně po volbách mohl dál zůstat na ministerském postu. Chtěl by se tak navrátit do Motola, kde byl ředitelem.

Být s některými lidmi z pražské ČSSD v jedné místnosti je problém, přiznal ministr Ludvík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík

Ludvík úvodem dementoval, že by mu dnes ministr financí Ivan Pilný (ANO) přislíbil dvě miliardy navíc. „Ministr financí zatím neříká, kolik dá komu navíc. Eviduje požadavky a pak asi nechá rozhodnout vládu,“ sdělil k dnešní schůzce s Pilným Ludvík. „Pan ministr financí je velmi racionální člověk. Odškrtávali jsme peníze, které je resort schopen utratit příští rok. Nechtěl jsem stavět vzdušné zámky,“ dodal.

Ludvík následně při debatě o platech lékařů uvedl, že v Česku neexistuje spravedlivě zaplacený zaměstnanec. „Očekávání lékařů je kolem 100 tisíc korun, ale ten průměr, vezmu-li i ty mladé lékaře, je přes sedmdesát tisíc,“ sdělil. On sám by byl pro, aby lékaři brali velké peníze.

Ministr zdravotnictví následně uvedl, že se nedomnívá, že by až tak lékaři odcházeli do zahraničí, ale domnívá se, že odcházejí do ambulantního terénu. „Je fakt, že v této chvíli jsou nemocnice personálně devastovány. Medicína je ale postavená na službách,“ odmítal Ludvík připustit to, že by bylo nebezpečné nechat se ošetřit přepracovaným lékařem. "Má-li nemocnice tak zatížené lékaře, že by přišel v pátek a odešel v pondělí, tak to není únosné,“ podotkl s tím, že se však domnívá, že se tak neděje. 

Řeč pak byla i o platech zdravotních sester, které podle Ludvíka můžou ředitelé nemocnic ovlivnit. „Nepamatuji ale rok, kdy by nebyl problém se sestrami. To je kontinuální problém,“ zmínil Ludvík. „Velký problém jsou například těhotenství. Kdy otěhotní jedna sestra, následně tři další,“ sdělil. Největší průšvih většinou nastává na jaře, míní Ludvík.

Ludvík v parlamentních volbách nekandiduje, ale zatím neví, zda bude v politice pokračovat. „Já jsem zatím předsedou pražské ČSSD a někdy určitě na podzim bude konference, která rozhodne, co bude dál,“ zmínil. Zda se bude ucházet o znovuzvolení, neví. Přiznal však i to, že být s některými lidmi z pražské ČSSD v jedné místnosti, je pro něj problém. Konkrétní být ale nechtěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …