Bytová družstva zaslala vládě řešení Šluknovska už před dvěma roky

16.09.2011 20:18

Představitelé bytových družstev na severu Čech kritizují stát, protože stále nepřijal jejich návrhy norem, které by měly pomoci se situací na Šluknovsku. Jde například o omezení počtu obyvatel jednoho bytu.

Bytová družstva zaslala vládě řešení Šluknovska už před dvěma roky

Vedení bytových družstev poslalo své návrhy na normy už před dvěma lety v dokumentu s názvem Mostecká výzva. Už tehdy se snažili prý řešit napětí mezi starousedlíky a Romy, což se v poslední době vyostřilo v několik konfliktů.

Mosteckou výzvu tehdy zaslali ministerstvu vnitra, práce a sociálních věcí a Michaelu Kocábovi, tehdejšímu ministrovi pro lidská práva, který nedávno přišel s vlastním receptem na Šluknovsko. Svoje náměty na normy nyní předložili i starostové severočeských obcí, podle vedení družstev jde ale v podstatě o to samé, co dříve zaslala ona.

Napsali jsme k tématu Romové

"S překvapením zjišťujeme, že starostové předkládají stejné náměty jako my, představitelé bytových družstev, před dvěma i více roky. To je důkaz o nekoordinovanosti postupu státu, přesněji o jeho nečinnosti," stěžuje si předseda Rady bytových družstev severočeské oblasti Karel Jedlička.

Kdyby podle rady stát plnil svoji funkci, takto daleko by konflikt nedospěl. Ředitel SBD Krušnohor Most a předseda hnutí Severočeši.cz František Ryba například uvedl, že družstva v Mostě a Litvínově při své práci v problémových lokalitách z jejich námětů vycházejí. Situace se prý díky tomu zlepšila.

Čtěte více:

  • Kocáb předal vládě petici o Šluknovsku. Musí být dobrá vůle, radí
  • Šéf mostecké policie: Z deseti Cikánů je devět šmejdů
  • Okamura: Odpor k Romům roste. Stává se z toho skutečné společenské riziko
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pan

    Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

    migrační pakt

    Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

    21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

    Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…