Bývalá ministryně školství Valachová se stala novou první místopředsedkyní klubu ČSSD

08.01.2019 20:48

Novou první místopředsedkyní poslaneckého klubu ČSSD se stala Kateřina Valachová. Členové frakce ji zvolili na dnešní schůzi za Jana Birkeho, který ke konci loňského roku na tuto funkci rezignoval. Výsledek volby sdělil na dotaz ČTK předseda klubu Jan Chvojka.

Bývalá ministryně školství Valachová se stala novou první místopředsedkyní klubu ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

Bývalá ministryně školství za ČSSD Valachová dosud byla místopředsedkyní poslaneckého klubu sociální demokracie. Ve Sněmovně je také místopředsedkyní školského výboru a členkou ústavně-právního a mandátového a imunitního výboru. Vede ústavní komisi.

Novým místopředsedou patnáctičlenné frakce členové zvolili Ondřeje Veselého, uvedl Chvojka. Veselý je poslancem od předloňských říjnových voleb, je místopředsedou evropského výboru a členem výboru pro veřejnou správu. V minulosti působil jako starosta Písku, nyní je místostarostou města, a byl zastupitelem Jihočeského kraje. Koncem ledna se bude Veselý ucházet o funkci předsedy jihočeské ČSSD.

Birke rezignaci zdůvodnil tím, že se chce naplno věnovat práci poslance a starosty. Birke se po loňských komunálních volbách stal opět starostou Náchoda, v jehož čele stojí od roku 2010. Ve Sněmovně působí v hospodářském a v zemědělském výboru. Loni v listopadu obhájil funkci předsedy krajské ČSSD v Královéhradeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…