Bývalá první dáma dřela jako kůň. Prý neměla čas ani na své dítě

16.02.2014 8:18

Dagmar Veškrnová-Havlová v jisté životní fázi měla co dělat, aby uživila svou dceru Ninu. Bylo to po rozvodu s jejím prvním manželem, kdy v osmdesátých letech minulého století pracovala tak tvrdě, že se o její dítě museli dokonce starat i prarodiče. O těžkostech života pozdější první dámy hovořil s deníkem Aha! moderátor Michal Herzán.

Bývalá první dáma dřela jako kůň. Prý neměla čas ani na své dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dagmar Havlová

Když se Havlová rozvedla se svým prvním manželem Radvítem Novákem, musela trávit spoustu času mimo domov, aby uživila svou dnes sedmatřicetiletou dceru Ninu. Byla s ní v kontaktu často jen po telefonu, a to v době, kdy si občané Československa ještě nemohli nechat o mobilech ani zdát. Když byla Nina o něco starší, brala ji prý Havlová na představení s sebou.

„Časem pak Ninu vozila na představení s sebou, v Brně nebyla dlouho,“ upřesnil Herzán s tím, že Havlová v té době dřela jako kůň. „Potřebovala peníze, aby se uživili,“ dodal moderátor. O životě Havlové po sametové revoluci už ale Herzán nehovořil, protože se tehdy jejich cesty rozešly.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …