Bývalí asistenti poslanců Věcí veřejných našli novou práci u Babiše

22.11.2013 8:10

Asistenti poslanců Věcí veřejných přešli do služeb poslanců hnutí ANO. Server iDnes.cz uvádí hned několik takových případů. Poslanci z hnutí ANO si na nich zejména cení jejich zkušenosti z Poslanecké sněmovny.

Bývalí asistenti poslanců Věcí veřejných našli novou práci u Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čtvrteční sněmovna byla ve znamení interpelací. Účast byla jak na zápasu okresního přeboru.

Věci veřejné opustily Parlament, ale ti, kteří vykonávali funkce asistentů jejich poslanců, si opět cestu do sněmovny našli. Server iDnes.cz uvádí, že některé z nich doporučil klíčový člověk klubu ANO Pavel Štulc. Poslancům Babišovy strany jejich minulost nevadí, naopak prý oceňují zkušenosti asistentů.

Například Šimon Stejkoza působil v minulém volebním období jako asistent poslance Věcí veřejných Michala Babáka. Nyní bude pracovat pro středočeskou poslankyni ANO Ivanu Dobešovou. Té ho prý doporučil nový tajemník poslaneckého klubu Babišovy strany Pavel Štulc, nedávno ještě také véčkař.

"Oslovil jsem paní poslankyni. Ona udělala výběrové řízení a zvolila moji osobu. Nevím, čím jsem ji přesvědčil," říká Stejkoza. Pro Dobešovou se rozhodl kvůli tomu, že "chce v politice něco změnit a má vizi".

Dobešová reagovala na dotaz o svém novém asistentovi, placeném z veřejných peněz, prý téměř hystericky. "Já bych si to nechala pro sebe, to veřejnost přece vůbec nezajímá. Já si své zaměstnance vybírám podle svých osobních pravidel," uvedla Dobešová. Server iDnes.cz však uvádí, že poslankyně pominula, že poslanecký asistent není její zaměstnanec, ale živnostník, jemuž platí za služby stát.

Poslanci oceňují zkušenosti asistentů

Jako asistenti se u poslanců hnutí ANO uplatnili kromě Šimona Stejkozy také exasistent Jany Drastichové Jiří Doležal, bývalá mluvčí VV Petra Slavíková nebo Bohdan Svorník. Server iDnes.cz uvádí, že poslanci vítají jejich zkušenosti z jejich předchozího působení u poslanců VV ve sněmovně.

Ve výběru na asistentku poslance uspěla také někdejší pravá ruka Radka Johna Kateřina Svobodová. Bude pracovat pro dva poslance ANO – Vozdeckého a Volného. iDnes.cz zajímalo, zda angažmá Svobodové u Radka Johna nesnižuje její důvěryhodnost?

"Těžko říct. Je to prostě tak. Když jedna firma koupí druhou, také nevyhazuje zkušené pracovníky kvůli tomu, že pracovali pro konkurenci," míní poslanec ANO Volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…