Bývalý Okamurův poslanec láme hůl nad Schengenem: Vláda se má připravit na ochranu našich hranic

30.08.2015 9:08

Pokud nezačnou hraniční státy rychle a efektivně chránit vnější hranici schengenského prostoru, nezbyde nám, než znovu začít střežit naše hranice, domnívá se poslanec Milan Šarapatka (nestraník, zvolen za hnutí Úsvit).

Bývalý Okamurův poslanec láme hůl nad Schengenem: Vláda se má připravit na ochranu našich hranic
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Podle Šarapatky není jádrem problémů s uprchlíky jejich odlišná víra, jak hlásají populisté od Konvičky přes Úsvit Lidinského-Černocha nebo SPD Tomia Okamury, ale ekonomické změny v Evropě.

Poslanec upozorňuje na to, že v 60. a 70. letech Němci pozvali do země statisíce Turků a Francouzi další miliony Severoafričanů, neboť pro ně měli spoustu nekvalifikovaných pracovních míst.

Celý text je ZDE

Většina z nich se velmi dobře etablovala. Dnes je situace úplně jiná. Nekvalifikovaná práce díky technologickému pokroku a dalším procesům ve společnosti mizí a jejich potomci již příliš šancí na získání slušného pracovního místa nemají. Natož pak nově příchozí imigranti, kteří se stanou pouze další zátěží sociálního systému v přijímajících zemích.

Máme jen dvě možnosti

Šarapatka se domnívá, že máme pouze dvě možnosti. Tou první, kterou preferuje, i když si není jist, že je ještě reálná, je, že donutíme Brusel a hraniční státy Schengenu, aby začaly okamžitě plnit povinnosti ochrany společných hranic, které na sebe vzaly.

Mezi tyto povinnosti musí patřit především to, že se přes hranice dostanou výhradně ti, kdož mají podle azylového práva na vstup nárok. Tedy absolutně žádní ekonomičtí imigranti a už vůbec ne žádní imigranti bez dokladů, kteří neprokážou svou historii a totožnost. „Ti první by se stali pouze zátěží našeho sociálního systému a ti druzí, pokud si nebudeme jisti, kým opravdu jsou, mohou být teroristy, kteří nás ve vhodnou chvíli zabijí,“ domnívá se Šarapatka.

Chránit své hranice brzy začnou i Němci, protože jejich situace je neudržitelná

Druhou možností, pokud EU nezajistí ochranu společné hranice, je, že se budeme muset urychleně začít starat o ochranu hranic vlastních, hranic České republiky. „Již tak činí Maďaři a domnívám se, že k těmto opatřením brzy sáhnou i Němci, neboť jejich situace je neudržitelná. A budeme tak muset rozhodnout i my,“ prohlásil poslanec s tím, že to ale bude pravděpodobně konec Schengenu v jeho dnešní podobě, konec snu o Evropě bez hranic.

„Nemůžeme-li se však spolehnout na EU v tak důležité záležitosti, jako je ochrana společné hranice, bude to jediná možnost. Je proto vitálně důležité, aby zodpovědní členové vlád, premiér a ministři vnitra a obrany urychleně připravili své resorty na plnění tohoto úkolu,“ dodal Milan Šarapatka.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…