Bývalý chvilkař Minář představil své politické hnutí. A tvrdě narazil. Známé mediální tváře mu rozstřílely web, program... všechno!

03.12.2020 16:46

Mikuláš Minář představil své nové politické hnutí. Rozhodně nehodlá být pětiprocentní stranou. „Hledáme půl milionu lidí, kteří jsou pro vznik nové politické síly,“ pověděl. Ne všichni však byli z jeho iniciativy nadšení. Prý jde o ANO pro lepší lidi. „Pro konzervy na středu máme STAN, pro progresivce Piráty, napravo je TOP 09... fakt tu chybí středová liberální strana?“ tázal se Vojtěch Boháč.

Bývalý chvilkař Minář představil své politické hnutí. A tvrdě narazil. Známé mediální tváře mu rozstřílely web, program... všechno!
Foto: repro YouTube kanál uživatele Lidé PRO
Popisek: Mikuláš Minář během představování svého nového politického hnutí Lidé PRO

Anketa

Má BIS vydat Zemanovi jména ruských agentů v ČR, pakliže je prezident chce znát?

84%
16%
hlasovalo: 23697 lidí

Zakladatel Milionu chvilek Mikuláš Minář dnes ve dvě hodiny představil svoji novou stranu Lidé PRO, k níž přiložil šestiminutové video, kde Minář hnutí včetně osobností, které ho podporují, představil. „Dobrý den, zdravím vás ze svých rodných Vodňan,“ uvedl Minář. Dále popsal svůj život a to, co ho formovalo. „Můj život se už dvakrát výrazně změnil. Poprvé, když jsme si v roce 2017 řekli své ano se ženou mého života. Podruhé, když jsme téhož roku s přáteli založili občanské hnutí Milion chvilek pro demokracii, které dvakrát naplnilo Letnou. A potřetí se mění právě teď,“ pokračoval.

Prý mu došlo, že mu nestačí kritizovat a být pořád proti. „Došlo mi, že chci být především pro. Možná nám lidé dají šanci a možná ne,“ pověděl. Česká republika je podle Mináře v krizi a přešlapuje na místě a příčinou je prý stav politiky, která je též v krizi. „Poprvé v historii lidem nabídneme, aby přímou volbou ovlivnili složení kandidátních listin do Poslanecké sněmovny. Chceme totiž politiku a správu naší země opravdu změnit,“ řekl dále.

Web nového hnutí Mikuláše Mináře:

„Nechceme být další pětiprocentní stranou. Buď pořádně, anebo vůbec. Proto hledáme půl milionu lidí, kteří jsou pro vznik nové politické síly. Pokud souhlasíte, dejte to najevo podpisem jednoduchého prohlášení. Jsem pro, aby šlo nové hnutí do voleb. Společně to můžeme dokázat,“ dodal Minář závěrem.

Ne všichni ovšem byli z této nové iniciativy nadšení. Politolog Miloš Gregor sdělil, že se z videa dozvěděl, že Minář a lidé kolem něj jsou pro.

„Po vzoru Babiše mají v grafice emotikona (??) a endorsement od policisty mi zase připomněl spot SPOZ z roku 2013. Jinak... jsem se toho moc nedozvěděl, moc si z toho neodnesl,“ napsal na Twitter. Ve videu jsme se prý dozvěděli, že kandidátky si lidé sestaví hlasováním. Sekce program na webu má říkat to samé. „Vlastně se cítím jako divák trochu podveden :-) Nedozvěděl jsem se ani, jaké osobnosti budou za Minářovu stranu kandidovat, ani jaký bude program/priority. Vím jen, že Minář chce, aby se lidi zapojili – což není nová informace,“ dodal Gregor.

I novinář Petr Honzejk nebyl nejšťastnější. Prý se těšil na program hnutí Mikuláše Mináře a nedostal ho. „Na webu hnutí stojí: ‚Pojďte s námi řešit, jak společně hledat nejlepší řešení, ne se donekonečna hádat o blbostech.‘ Řešit, jak hledat řešení, mi přijde ani rok před volbama jako super nápad,“ poznamenal ironicky.

 

 

Žurnalista z Info.cz Honza Palička na svém Twitteru napsal, že když Minář představoval své ANO pro lepší lidi, tak udělal lépe, že se svým kamarádem seděl ve znovuotevřené restauraci. „Hádám, že jsme trávili čas užitečněji,“ myslí si.

 

 

I jiný novinář, Vojtěch Boháč, poznamenal na Twitteru, že nepochopil, koho má nové hnutí vlastně reprezentovat. „Pro konzervy na středu máme STAN, pro progresivce Piráty, napravo je TOP 09... fakt tu chybí středová liberální strana?“ tázal se.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…