Bývalý člen ODS Doktor nevstoupí do poslaneckého klubu Peake

21.04.2012 6:23

Bývalý člen ODS Michal Doktor se po schůzce s premiérem Petrem Nečasem rozhodl nevstupovat do poslaneckého klubu Karolíny Peake. Podle svých slov byl zvolen proto, aby hájil konzervativní myšlenky, což platforma Peake nesplňuje.

Bývalý člen ODS Doktor nevstoupí do poslaneckého klubu Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

"Neodevzdám hlasy svých voličů a nerozpustím jejich důvěru v podílu na vzniku a přežívání amorfního politického projektu bez pravidel, bez cíle a jasně formulované odpovědnosti," prohlásil Michal Doktor.

Nezařazený poslanec a ještě nedávný člen ODS odmítl nabídku Karolíny Peake, která se momentálně snaží sestavit nový sněmovní klub – na něj potřebuje deset poslanců. Doktor prý hodlá hájit konzervativní myšlenky, proto nemůže připustit, aby "nové politické těleso Karolíny Peake formulovalo jeho postoje".

Doktorovi se navíc nelíbila podmínka Petra Nečase, totiž že vláda může nadále fungovat jen při spolupráci tří poslaneckých klubů.

"Pokud premiér vlády Petr Nečas uvízl v prostoru vlastních vyhlášení, kategorických požadavků vydávaných stejně rychle jako odvolávaných, pokud se cítí být svázán důsledky svých minulých rozhodnutí, nemá právo na mne naléhat. Nemá právo vytvářet tlak na jedinou možnou variantu institucionálního rámce budoucího uspořádání - variantu tří politických klubů," řekl konkrétně.

Doktor pouze připustil, že může Peake v některých věcech pomáhat a klub neformálně podpoří, členem ale nebude.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…