Bývalý kongresman natvrdo: Pane Obamo, v USA vypukla válka

08.07.2016 12:04

Někdejší kongresman za stát Illinois poslal jasný vzkaz americkému prezidentovi Baracku Obamovi. Máme tady válku. Takhle vypadá Amerika, když jste na odchodu. Těmito slovy reagoval na policejní masakr v Dallasu.

Bývalý kongresman natvrdo: Pane Obamo, v USA vypukla válka
Foto: repro youtube, tan
Popisek: 44. prezident Spojených států amerických Barack Obama

Americký prezident Barack Obama se pomalu blíží k závěru svého druhého funkčního období. Když se před lety ucházel o funkci šéfa v Bílém domě, sliboval, že zmírní napětí ve společnosti a pokusí se zahladit rozpory mezi různými skupinami obyvatel. Podařilo se mu to?

Děsivá střelba v Dallasu naznačuje, že ne. V několika městech Spojených států se odehrály demonstrace, při nichž lidé protestovali proti brutalitě strážců zákona vůči občanům různé barvy pleti. V Dallasu se však poklidná demonstrace zvrhla v masakr, při němž zemřelo několik policistů. Stalo se tak před devátou hodinou večer místního času.

Zpravodajské servery původně informovaly o třech obětech. Britský The Independent však píše, počet mrtvých policistů bohužel narostl na pět. Zabili je ostřelovači útočící v Dallasu ze střechy. Právě na tuto skutečnost upozornil někdejší kongresman USA za stát Illinois Joe Walsh.

Celý text v angličtině naleznete zde

„Tohle už je válka. Dávejte pozor, Baracku Obamo. Takhle dnes vypadá skutečná Amerika, když jste na odchodu,“ napsal politický reprezentant státu Illinois v letech 2011 až 2013 na sociální síti Twitter. Následně dodal, že nechtěl vybízet k další vlně násilí. Podle jeho názoru nastal čas na to, aby občané USA bránili své policisty proti nenávisti.

V diskusi pod příspěvkem na sociální síti se našli i tací diskutující, kteří volali po zatčení exkongresmana Walshe, protože svým projevem nepřijatelně napadá amerického prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…