Bývalý londýnský starosta představil plán boje s imigrací. Jestli se Británie zbaví EU, nebude mu prý už nic bránit

05.06.2016 21:25

„Odchod z Evropské unie by Velké Británii umožnil zahájit revoluci v imigrační politice, která je nutně potřebná k tomu, aby byl zastaven neudržitelný příliv migrantů,“ věří bývalý starosta Londýna Boris Johnson, který spolu se svými kolegy trvá na zavedení přísné imigrační politiku australského typu. To by znamenalo zavedení bodového systému, v rámci kterého by byla hodnocena kvalifikace žadatelů o práci v Británii. Informuje Daily Mail.

Bývalý londýnský starosta představil plán boje s imigrací. Jestli se Británie zbaví EU, nebude mu prý už nic bránit
Foto: ČTK
Popisek: Britský premiér David Cameron se svou ženou Samanthou přicházejí hlasovat ve volbách

V nedávném tiskovém prohlášení se Boris Johnson pustil do Davida Camerona, jehož imigrační politika je prý již pro zemi neúnosná. Podle Johnsona členství v Evropské unii pro Británii znamená, že „nemá kontrolu nad tím, kdo do země přichází“.

Bývalý starosta Londýna nabízí alternativu. Slibuje, že jestli se většina obyvatel Velké Británie 23. června rozhodne pro odchod z EU, tak do roku 2020 prosadí nové imigrační schéma, které bude podobně jako to australské založené na bodovém systému.

„Migranti se zde budou moct usadit jen za toho předpokladu, že budou mít potřebnou kvalifikaci, kterou bude naše ekonomika vyžadovat. Znamenalo by to kompletní zastavení přílivu nezaměstnaných migrantů přicházejících z EU, což je něco, co původně sliboval i David Cameron, ale Brusel mu to zatrhl,“ uvedl Johnson.

„Jestliže se nám podaří prosadit tyto principy, bude to poprvé v naší generaci, kdy budou britští politici schopni dodržet svoje sliby týkající imigrace,“ dodal.

Boris Johnson je jedním z takzvaných „Out campaigners“, kteří se snaží Brity přesvědčit, aby v plánovaném referendu hlasovali pro vystoupení země z EU.

„Ti, kteří se snaží ve Velké Británii získat práci nebo zde chtějí studovat, by měli být přijímáni jen po posouzení jejich kvalifikace a neměli by být diskriminováni na základě své národnosti. Ekonomičtí migranti budou muset být vhodní pro konkrétní zaměstnání, rovněž se u jednotlivých žadatelů vždy ujistíme, že mají odpovídající úroveň angličtiny,“ zmiňuje se v prohlášení kampaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…