Bývalý náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák vystoupil z ODS. V politice chce ale zůstat

04.08.2014 12:07

Své členství v Občanské demokratické straně se po 16 letech rozhodl ukončit bývalý náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák. Oznámil to dnes v tiskové zprávě s tím, že v komunálních volbách bude kandidovat v Litvínově jako nezávislý za Hnutí Otevřená radnice. Svůj odchod z ODS zdůvodnil neshodami v mateřské organizaci.

Bývalý náměstek ministra spravedlnosti Daniel Volák vystoupil z ODS. V politice chce ale zůstat
Foto: Archiv DV
Popisek: Daniel Volák, první náměstek ministra spravedlnosti

„Já myslím, že v tomhle případě je zjevné, že to je už součást začátku předvolební kampaně Daniela Voláka," sdělil ČTK k odchodu spolustraníka místopředseda ODS Martin Kupka. Podle něho za rozchodem stojí především spory o kandidátku.

V pozadí odchodu je výběr osob pro litvínovskou kandidátku ODS

Volák uvedl, že pro něj bylo rozhodnutí v politické i profesní kariéře jedním z nejtěžších. Programové ideály ODS prý hájil od roku 1998 v komunální i celostátní politice až dosud. „Hluboké a dlouhodobé názorové rozdíly v mé mateřské organizaci, především co se týká řešení kriminality, sociálního napětí a také výběru osob, které mají být tváří litvínovské ODS, ale nejsem schopen dále akceptovat," poznamenal.

V komunální politice chce muž, který byl v minulosti zastupitelem i starostou Litvínova, pokračovat dál. Své vize se pokusí prosadit tam, kde pro ně cítí nezbytnou podporu.

Volák byl předsedou celostátního smírčího výboru, který má v brzké době rozhodnout o tom, zda Jana Nečasová (dříve Nagyová), která čelí obvinění z několika trestných činů, zůstane v ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…