Bývalý novinář ve službách Babiše způsobil trapas. Podívejte se

26.09.2013 14:15

Bývalý novinář Martin Komárek, známý svými vtipnými fejetony, posílil hnutí ANO Andreje Babiše a také silnou předvolební výpravu, směřující do Karlovarského kraje. Na zdařilém mítinku v Lidovém domě se několikrát snažil odlehčit poměrně vážnou atmosféru, ale hned napoprvé narazil a dostal se do poněkud prekérní situace.

Bývalý novinář ve službách Babiše způsobil trapas. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Komárek totiž coby úplně první řečník zavzpomínal na svůj lázeňský pobyt v jednom ze zdejších sanatorií a poznamenal, že si tak s manželkou procvičili ruštinu. Komárek se tak zařadil k celé řadě celebrit, jež si často a rády utahují na úkor „ruských“ Varů, i když Praha čelí přinejmenším stejným nájezdům imigrantů jako proslulé lázeňské město.

Jenže z jízlivé, nevinné poznámečky se stal malý trapas. Jako první diskutující se totiž  představil v Karlových Varech žijící imigrant z Běloruska, který se zde navíc angažuje v problematice cizineckých menšin. Jeho manželka pracuje jako lékařka v lázních Jáchymov a tento pár je jedním z mnoha důkazů, že v naší zemi hledá záchranu mnoho rusky mluvících příslušníků inteligence, které děsí poměry doma. Vtipkovat na jejich úkor je proto přinejmenším nešťastné. Tím spíše, že i u nás, jak vyplynulo z řeči přítomného imigranta, nemají rozhodně na růžích ustláno. 

Mimo jiné za získání občanství musí zaplatit deset tisíc korun. Sympatický chlapík pak Komárkovi nabídl, že si s ním může ruštinu opět procvičit. Situaci elegantně zachránil Komárkův spolusedící Pavel Telička, který si s diskutujícím cizincem notoval při kritice našich zákonů, řešících problematiku imigrantů. Nakonec zdůraznil, že jedním z cílů ANO je zjednodušení naší složité a nepřehledné legislativy.

Babiš není Bárta

Komárek zaperlil ještě jednou, když dal k dobru historku, týkající se dalšího vážného tématu. V sále přítomný karlovarský opoziční zastupitel Jaroslav Fujdiar (O co jim jde?!) se hostů na pódiu zeptal, jaké mají samočistící  mechanismy proti kariéristům. "Jak jsme již uvedli, vedení hnutí muselo řešit vážný problém s bývalým předsedou  karlovarské organizace ANO a na poslední chvíli vyškrtlo z kandidátky bývalou poslankyni za LIDEM Janu Suchou. To ParlamentnímListům.cz potvrdil i manažer krajské organizace ANO Zdeněk Soukup: “My uplatňujeme princip presumpce viny.“ Bližší informace však prozatím odmítl uvést.

Andrej Babiš se na toto téma nechal slyšet, že boje a problémy jsou ve všech stranách a naznačil, že za některými personálními problémy v ANO jsou konkurenční strany, ale sliboval, že žádného případného hříšníka nebude krýt. Pavel Telička zase poznamenal, že vředům nemůžete zabránit, ale musí se řešit. Diskusi uzavřel poněkud skepticky Komárek, když přidal další historku, jak s kolegy v redakci uzavřeli sázku, týkající se čtyř nových poslanců v Parlamentu, kdo z nich v  politice zblbne. „A s jedinou výjimkou zblbli všichni,“ uvedl. A na závěr ještě vtipkoval: „Věřím, že naši kandidáti k nim nebudou patřit. Andrej Babiš není Bárta. A my snad nepřipomínáme Kristýnu Kočí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…