Bývalý poslanec ČSSD jde k soudu. Chce papír, že je čistý

21.12.2014 12:39

Někdejší poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht chce, aby ho očistil soud. Policie ho obvinila z korupčního jednání, k němuž mělo dojít ještě v době, kdy byl ministrem financí dnešní premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Později bylo stíhání zastaveno kvůli promlčení, a to se Aubrechtovi ani trochu nelíbí. Chce být úplně očištěn a je kvůli tomu připraven jít až k Ústavnímu soudu. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Bývalý poslanec ČSSD jde k soudu. Chce papír, že je čistý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

V létě loňského roku policie Aubrechta obvinila, že se v roli bývalého vládního zmocněnce pro severní Čechy nedovoleně obohatil při prodeji pozemků určených k rozšíření průmyslové zóny Joseph u Mostu. Aubrecht obvinění od počátku odmítal. „Stíhání bylo zastaveno kvůli promlčení, nikoliv kvůli tomu, že by policie a státní zástupce řekli, že se žádný skutek nestal," zlobí se Aubrecht, který chce být plně očištěn.

Má na své straně víc okolností. Za prvé případ stál jen na svědectví jednoho z aktérů údajné kauzy Richarda Zdziebla. Ten měl slibovat farmáři Janu Rejterovi, že mu u tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotky zařídí osvobození od platby daně z převodu a daně z příjmu. K ničemu z toho ale nedošlo. „Sliboval mi, že u tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotky domluví, že nebudu muset platit daň z převodu a daň z příjmu," řekl Rajter na jaře deníku Insider.

V kauze mělo jít až o 20 milionů. Jedenáct měla jako dostat ČSSD, sedm dalších mostecká viceprimátorka Hana Jeníčková a dva  si měl ponechat Zdzieblo. Něco takového odmítá i Jeníčková a dlužno dodat, že ji policie ani neobvinila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…