Bývalý pražský ódéesák Janeček rázně odmítl přijímání uprchlíků ze Sýrie

16.03.2014 9:37

Požadavek nevládní organizace Amnesty International na přijetí tisícovky syrských uprchlíků ostře kritizoval předseda Občanské konzervativní strany Jiří Janeček. Informoval o tom server Prvnízprávy.cz.

Bývalý pražský ódéesák Janeček rázně odmítl přijímání uprchlíků ze Sýrie
Foto: Theatlantic.com
Popisek: Homs v Sýrii

„Tento požadavek Amnesty International ústy ředitele Marka Martina vnímáme jako možné přímé ohrožení bezpečnosti naší země. Tyto organizace se touto aktivitou mohou dopustit toho, že se na naše území importují zárodky radikálního islamismu a tím možnost terorizmu. V neposlední řadě to přinese do naší společnosti chaos a lidi, kteří budou využívat náš sociální systém, jenž není bezedný. Nechceme dopadnout jako ve Francii," cituje Janečka server.

Janeček chápe utrpení lidí z válečných konfliktů, ale nechce jim nabízet něco, „co není domyšleno a co nepřinese nic pozitivního našemu národu". Poukazuje na to, že ČR je malá země, která má svých problémů dost. „Není možné, abychom v této době, kdy sanitka jezdí po nemocnicích s českým občanem a hledá místo, přijímali do našich zadlužených nemocnic cizí státní příslušníky bez jasného financování," míní šéf Občanské konzervativní strany.

V souvislosti s tím, že ČR dluží 1,7 bilionu korun, a že se „neumí postarat ani o vlastní veterány, chybí peníze pro učitele, hasiče, policisty a i důchodci by si zasloužili lepší životní úroveň“, by se podle něj měla organizovaně zapojovat pouze v místech konfliktu do humanitárních akcí za jasných pravidel a hlavně za účasti všech evropských zemí.

„Bude-li současná vláda podporovat tyto nesmyslné aktivity, budeme aktivně vyzývat občany k aktivní obraně svých práv v zemi, která je historicky jejich domovem," dodal podle serveru Janeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…