Bývalý primátor Kasl bude v Praze kandidovat v čele své strany

26.06.2014 12:50

Architekt a bývalý primátor Jan Kasl bude kandidovat v podzimních komunálních volbách v Praze. Povede kandidátku hnutí s názvem Demokraté Jana Kasla. Oznámil to na dnešní tiskové konferenci. Kasl měl původně stát v čele pražské kandidátky ANO. Vedení strany jej ale nakonec kvůli rozepřím z vedení stáhlo.

Bývalý primátor Kasl bude v Praze kandidovat v čele své strany
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

Kasl po rozchodu s ANO oznámil, že do podzimních voleb nepůjde. Obrat podle něj způsobili lidé v jeho okolí. „Přesvědčili mě, že by byla škoda vyklidit pole," řekl dnes novinářům. Bývalý primátor chce navázat na práci Evropských demokratů, které v minulosti vedl. Demokraté Jana Kasla postaví kandidátku nejenom do zastupitelstva hlavního města Prahy, ale i do zastupitelstev některých městských částí. Objeví se už dříve zmiňované jméno prorektora pražského ČVUT a experta na dopravu Petra Moose a bývalého šéfa Státního fondu životního prostředí Petra Štěpánka, řekl Kasl. Víc jmen zatím zmiňovat nechtěl.

K Hudečkovu zápalu ještě kompetentnost

Kampaň by měla stát pět až šest milionů. Peníze půjdou od sponzorů a z vlastních zdrojů. Případnou povolební spolupráci by si Kasl představoval s nyní Praze vládnoucí TOP 09. „Rádi bychom k zápalu (primátora) Tomáše Hudečka přidali kompetentnost," tvrdí Kasl. Kasla si původně vybral do pozice jedničky pražské kandidátky do voleb do zastupitelstva hlavního města šéf hnutí Andrej Babiš. Exprimátor se ale dostal do ostrého střetu se šéfkou pražské organizace Radmilou Kleslovou. Kasl nechtěl, aby se objevila na kandidátce. Vadilo mu mimo jiné to, že Kleslová působí na radnici v Praze 10, která bývá spojována s vlivným podnikatelem Tomášem Hrdličkou. Kaslovi zase někteří členové hnutí v Praze vyčítali, že není týmovým hráčem. Ze spolupráce proto nakonec sešlo. ANO zatím lídra do voleb v Praze nepředstavilo.

Podzimní volby se budou konat na začátku října. TOP 09 povede stávající primátor Tomáš Hudeček. Svého lídra už vybrala ODS, bude jím exprimátor Bohuslav Svoboda, ČSSD povede ředitel nemocnice v Motole Miloslav Ludvík a trojkoalici SZ, KDU-ČSL a STAN předseda zelených v Praze Petr Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …