Bývalý šéf Úřadu vlády Poul nedostane peníze zabavené z vládního trezoru, rozhodl soud

29.01.2018 14:35

Bývalý šéf Úřadu vlády Lubomír Poul nedostane zpět 250.000 korun, které policie zabavila z vládního trezoru při razii v roce 2013. Rozhodl o tom dnes Obvodní soud pro Prahu 1, uvedl Český rozhlas Radiožurnál. Zprávu převzala ČTK

Bývalý šéf Úřadu vlády Poul nedostane peníze zabavené z vládního trezoru, rozhodl soud
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Policie tehdy zadržela nejen Poula, ale i někdejší ředitelku kabinetu premiéra Petra Nečase Janu Nagyovou (později Nečasovou) a další lidi. Poul ale nebyl z ničeho obviněn. Poulův advokát Vladimír Řičica již dříve řekl, že se v případě zamítavého rozsudku odvolají, uvedl server Aktuálně.cz.

Podle soudu Poul neprokázal, že mu peníze skutečně patřily. „Žalobce soudu dostatečně nevysvětlil, z jakého důvodu měl ve své kanceláři v hotovosti finanční prostředky v žalované výši,“ uvedla soudkyně. Část peněz měla být v dolarech. Poul tvrdil, že si je ušetřil z cesty po USA, zbytek měl prý v trezoru na mimořádné výdaje.

Úřad vlády před soudem zastupoval Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. „My jsme samozřejmě rádi, že soud vyhověl našemu návrhu a žalobu v plném rozsahu zamítl,“ řekl Radiožurnálu mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Radek Ležatka.

Policie našla v trezoru při razii více než 3,5 milionu korun. Peníze vrátila na Úřad vlády v roce 2015, nepřišla na to, že by souvisely s nějakým zločinem. Většina peněz měla údajně patřit Poulovým rodičům. Úřad vlády ale rozhodl, že jim je nedá. Manželé proto v dubnu 2016 podali žalobu na jejich vrácení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jen tak najednou odletěl na Ukrajinu? Zlé důvody, proč Blinken musel do Kyjeva

20:15 Jen tak najednou odletěl na Ukrajinu? Zlé důvody, proč Blinken musel do Kyjeva

Cesta na Ukrajinu amerického ministra zahraničních věcí Anthonyho Blinkena coby „úklidová operace“? …