ČSSD a ANO seznámí lidovce s výsledky jednání o vládě

25.11.2013 6:05

Zástupci ČSSD a hnutí ANO dnes seznámí lidovce s dosavadními výsledky svého jednání o podobě možné vlády a jejím programu. Šéfové ČSSD a ANO Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš už o víkendu oznámili, že se jejich dva vyjednávací týmy výrazně sblížily v otázkách daní. Sobotka uvedl, že se nechystá "daňová revoluce".

ČSSD a ANO seznámí lidovce s výsledky jednání o vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka odchází z tiskové konference

S KDU-ČSL, možným třetím koaličním partnerem, zasednou ČSSD a ANO poprvé, a to ve sněmovně po skončení zasedání nových poslanců.

ČSSD o víkendu také ANO předložila k posouzení dva dokumenty, týkají se opatření k hospodářskému růstu a zvýšení zaměstnanosti.

U lidovců ČSSD a ANO zřejmě narazí se záměrem pokusit se snížit finanční náhrady v celkové výši 59 miliard pro církve v rámci restitucí. KDU-ČSL i církve vyjednané podmínky a změnu restitučního zákona odmítají.

Vedle jednání o programu případné trojkoalice už mohou strany začít hovořit o personálním obsazení kabinetu. ANO si s ČSSD vyjednala získání pozice ministra financí, naopak sociální demokraté uhájili předsedu sněmovny. Babiš sám by se chtěl stát vicepremiérem pro ekonomiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…