ČSSD bez milionů: Oni to dělají pro peníze, ne pro vaše hezké oči, sdělil lidem zkušený novinář

20.04.2016 15:34

„Politici dělají politiku pro peníze, nikoli pro naše modré oči,“ uvedl pro Český rozhlas ve svém komentáři komentátor Ivan Hoffman.

ČSSD bez milionů: Oni to dělají pro peníze, ne pro vaše hezké oči, sdělil lidem zkušený novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o změnách v pořadu 44. schůze poslanecké sněmovny

Hoffman tak píše v souvislosti s rozsudkem kolem ČSSD a Lidového domu. ČSSD má uhradit advokátu Zdeňku Altnerovi více než 300 milionů korun, placení se však prozatím vyhýbá. „Místo toho, aby ČSSD byla vzorem, chová se, jako by pro ni neplatila pravidla, jež platí pro všechny,“ uvedl s tím, že původní nechuť zaplatit advokátovi přivedla stranu do situace, kdy soud rozhodl, že musí zaplatit také smluvně sjednanou pokutu. 

I přestože je pokuta podle Hoffmana ekonomicky likvidační, měla by podle něj politická, navíc vládnoucí strana respektovat pravomocný výrok soudu a obecnou zásadu, že dluhy se mají platit. „Sociální demokraté se ale k placení nemají ani nyní, když je jasné, že jim vedle ekonomické škody navrch hrozí i škoda politická,“ konstatuje.

Původní text ZDE.

Chování ČSSD však není podle Hoffmana nepochopitelné. „Vztah k penězům je u politiků silnější než politický pud sebezáchovy. Politiku dělají pro peníze, nikoli pro naše modré oči. Proto raději risknou, že přijdou o voliče, než že přijdou na buben,“ podotkl.

„Kdyby ČSSD přišla o peníze a místo jejich utrácení za trapné billboardy by musela usilovat o voliče kontaktní kampaní a upřímnější politikou, mohla na ekonomické ztrátě politicky vydělat. Volič si nemusel všimnout, že ČSSD zchudla. Nechuť splatit dluh a zchudnout je ovšem nepřehlédnutelná,“ uzavřel komentátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…