ČSSD chce, aby koalice odsunula restituce na září

15.06.2012 13:40

Sociální demokracie bude požadovat, aby vládní koalice odložila schvalování církevních restitucí na září. Chtějí získat čas na to, aby veřejnost mohla vyjádřit svůj odpor vůči nim. Uvedl to deník Právo.

ČSSD chce, aby koalice odsunula restituce na září
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

„My chceme získat několik měsíců na to, abychom vedli debatu s koaličními poslanci,“ řekl Právu šéf klubu ČSSD Jeroným Tejc. „A také aby veřejnost mohla navštívit každého poslance jednotlivě v jeho kanceláři a požádat ho o změnu jeho názoru a o podporu pozměňovacích návrhů,“ dodal.

Fakt, že ČSSD chce vyzvat veřejnost, aby se k návrhu vyadřovala, považuje vládní koalice za volební kampaň. „Není to volební kampaň. Možná trochu nátlaková v tom dobrém slova smyslu, aby si poslanci koalice uvědomili, že jsou tu jen proto, že jsou voleni lidmi,“ prohlásil Tejc.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík nepovažuje za nejdůležitější, zda se restituce schválí nyní nebo až na podzim. „Až to bude, tak to bude. To může trvat půl roku, hlavní je, aby se schválily. O pozměňovacích návrzích jsme schopni diskutovat, ale ten hlavní princip, který byl dohodnut státem a 17 církvemi, upravovat nemůžeme,“ řekl Právu Gazdík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …