ČSSD dnes čeká příprava na sjezd a debata o dlouhodobém programu

11.02.2017 6:43

Především poslední přípravy na březnový volební sjezd a diskuse o chystaném dlouhodobém programu čekají ČSSD na dnešním jednání širšího vedení strany. Podle premiéra a předsedy sociálních demokratů Bohuslava Sobotky bude ústřední výbor v Praze probírat také situaci ve vládní koalici a priority do zbytku volebního období.

ČSSD dnes čeká příprava na sjezd a debata o dlouhodobém programu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Dlouhodobý program ČSSD by se měl podle místopředsedy a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka soustředit na daňový systém, který zabrání růstu nerovnosti, nebo na bezpečnost. „V sobotu to bude poslední velká revize a šance se k programu vyjádřit předtím, než bude předložen na sjezd,“ uvedl Sobotka.

Kromě dlouhodobého programu, na který navážou i krátkodobé cíle pro letošní volební kampaň, budou sociální demokraté řešit i březnový sjezd v Brně, který vybere předsedu a místopředsedy ČSSD. Na krajských konferencích získali podporu především současní členové nejužšího vedení, Sobotku nenominovali na předsedu jen jihočeští sociální demokraté.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…