ČSSD dohání u voličů Babišovo ANO, zjistila agentura Median

11.09.2014 14:09

Hnutí ANO a sociální demokracie by nyní z voleb do Sněmovny vyšly se zhruba stejným ziskem hlasů. Podle modelu agentury Median by ANO podpořilo 22 procent lidí a ČSSD 21,5 procenta. ANO má ale o něco vyšší volební potenciál. Pokud by hnutí volili všichni, kteří jeho volbu vážně zvažují a nevylučují účast u voleb, mohlo by hypoteticky získat kolem 27 procent hlasů. ČSSD by jich v tomto případě měla kolem 25 procent. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu Medianu, který výsledky poskytl ČTK.

ČSSD dohání u voličů Babišovo ANO, zjistila agentura Median
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

Třetí nejvyšší počet hlasů ve volbách by aktuálně měli komunisté, a to 15 procent. Následovala by TOP 09 se ziskem 12 procent hlasů a ODS a lidovci, kteří by shodně získali 7,5 procenta. Pětiprocentní podporu, která je nutná pro vstup do Sněmovny, by měl Úsvit. Je ale třeba vzít v úvahu statistickou odchylku, která je u větších stran plus minus tři procenta a u menších stran plus minus jedno procento. 

V porovnání s předchozím průzkumem si ale ANO, TOP 09 a ODS mírně pohoršily. Naopak ČSSD, KSČM a KDU-ČSL jsou na tom o něco lépe. 

Aktuální průzkum Median provedl v době od 6. srpna do 6. září mezi tisícovkou lidí starších 18 let. Přes 57 procent dotázaných přitom uvedlo, že by se případných voleb zúčastnilo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …