ČSSD je prý stále spojená s rodem Kočků. Pomáhá jí firma s ním spojená

30.12.2013 8:26

Pražská sociální demokracie angažovala pro svou volební kampaň firmu Park Praha 2002. Server Lidovky.cz uvádí, že firmu z poloviny vlastní šéf pražské ČSSD Karel Klíma, který byl i nadřízeným hlavy rodu Václava Kočky. Zmíněná firma spolupracuje prý s ČSSD již od roku 2002, ale její jméno přitom nenajdeme na transparentním volebním účtu.

ČSSD je prý stále spojená s rodem Kočků. Pomáhá jí firma s ním spojená
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Kočka.

LN si všímají, že zatímco alespoň pražská ODS se pokouší odstřihnout od problematických postav, tak ČSSD i nadále spolupracuje například s firmou, která má vazby na klan Kočkových. Právě o kampaň pro pražské sociální demokraty se postarala i firma Park Praha 2002 vlivného člena ČSSD Karla Klímy. Firma prý v letošní kampani hradila veškeré faktury za pražskou organizaci strany. Její jméno přitom nenajdeme na transparentním volebním účtu ČSSD. Lidovky.cz se snaží najít důvod tohoto mlčení.

Firmu totiž z poloviny vlastní šéf pražské ČSSD Karel Klíma, jehož minulost se také dotýká pražského Výstaviště, a tedy i kontroverzních pražských podnikatelů z rodu Kočků.  Klíma o firmě, na rozdíl od ČSSD, hovořil prý celkem otevřeně. „Park Praha 2002 platila všechny faktury související s kampaní pražské ČSSD. Od Lidového domu jsme dostali na kampaň 1,2 milionu, zhruba stejnou částku jsme vybrali na darech a příspěvcích,“ řekl Klíma LN.

Klíma vazby na Kočkovy odmítá

Park Praha 2002 sídlí na Výstavišti v pražských Holešovicích, tedy právě v objektu, kde se svým aktivitám věnovali Kočkovi. Klíma byl v osmdesátých letech šéfem celého areálu, a tudíž byl také nadřízeným nejstaršího z rodu, Václava Kočky, který tu například pořádal Matějskou pouť. Podle Lidovek.cz je Kočka významným mužem pražské ČSSD. V roce 2009 tvrdila MF DNES, že trojice Klíma – Kyselý – Kočka měla v tomto roce stát za podivnými nábory členů, které vyústily ve zvolení Klímy šéfem ČSSD na Praze 7.

Kočkovi jsou kvůli své podnikatelské činnosti vnímáni přinejmenším kontroverzně. Synové prý třeba podnikali v jedné firmě s Andrejem Korpljakovem, považovaným BIS za kápa ruské mafie v Praze. O tom, že Klíma se v rámci strany opírá o rodinu Kočků, se v pražské ČSSD prý hovoří stále – na své jméno však o tom podle LN nikdo mluvit nechce. Sám Klíma vazby na Kočkovy odmítá. „S Václavem Kočkou starším ani s jeho klukama jsem nikdy žádné podnikání neměl. A šéfem sedmičky jsem byl už předtím, než nějaké podezřelé nábory byly. Neměl jsem s nimi nic společného, do mé organizace černé duše nepřišly,“ tvrdí Klíma LN.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…