ČSSD jsou eurohujeři, už se za to dokonce omlouvají, směje se ódéesák Zahradil na síti

06.04.2014 10:56

Poslanec Evropského parlamentu za ODS Jan Zahradil na svém profilu na sociální síti přemítal o tom, jaký je vlastně postoj české sociální demokracie k evropské problematice. Zahradil je přitom známý svým kritickým postojem k některým aspektům evropské integrace.

ČSSD jsou eurohujeři, už se za to dokonce omlouvají, směje se ódéesák Zahradil na síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

Europoslanec a první místopředseda ODS Jan Zahradil je znám jako ostrý kritik Evropské unie a kvůli tomu se s řadou sociálních demokratů často dostává do sporů. S jinými si naopak celkem notuje. Právě to jej nejspíš přivedlo k úvaze, jaký vlastně je postoj ČSSD k Evropské unii. 

Občanskodemokratický europoslanec vedle sebe poskládal titulky z médií, které se týkaly názoru ČSSD na to, zda bychom měli či neměli přijmout společnou evropskou měnu: „Lubomír Zaorálek: Budeme se snažit, abychom byli v co nejkratším čase schopni přijmout euro" (Deník, 30. 1.). „Jan Keller: Eurozóna není stabilizovaná... Možná díky Ukrajině budeme ušetřeni převzetí eura" (Novinky, 6. 3.). A k tomu jízlivě poznamenal: „Pluralita názorů je sice obecně pěkná věc, ale která je v tomto případě ta opravdová ČSSD?”

Zahradil si také všimnul zprávy, která oznamovala zahájení kampaně České strany sociálně demokratické k volbám do Evropského parlamentu. V ní objevil odpověď na své úvahy. Dospěl k tomu, že sociální demokraté jsou zřejmě eurohujeři, když už se za to omlouvají: „Nejsme žádní eurohujeři - tak zahájila prý dnes ČSSD kampaň do europarlamentu. Výborně, už se za to omlouvají,” poznamenal europoslanec ironicky.

Co přesně napsal Jan Zahradil na Facebook:

"Nejsme žádní eurohujeři" zahájila prý dnes ČSSD kampaň do europarlamentu. Výborně, už se za to omlouvají.
Lubomír Zaorálek : "Budeme se snažit, abychom byli v co nejkratším čase schopni přijmout euro" (Deník 30.1.). Jan Keller : "Eurozóna není stabilizovaná...možná díky Ukrajině budeme ušetřeni převzetí eura" (Novinky 6.3.). Pluralita názorů je sice obecně pěkná věc, ale která je v tomto případě ta opravdová ČSSD ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…