ČSSD navrhne odborníky na pozici odvolaného náměstka Šterna

18.06.2014 20:54

ČSSD do několika dnů připraví návrhy odborníků, které doporučí na pozici odvolaného náměstka ministryně spravedlnosti Pavla Šterna. Po pražské konferenci Podpora investic v ČR to dnes řekl premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka (ČSSD). "Chceme, aby to byli lidé, kteří budou odborným přínosem pro fungování ministerstva," uvedl. Konkrétní jména nezmínil.

ČSSD navrhne odborníky na pozici odvolaného náměstka Šterna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Premiér dodal, že respektuje stanovisko koaličního partnera. "Nominaci na ministra spravedlnosti předkládá hnutí ANO. Já jsem včera (v úterý) o tom mluvil s panem předsedou (Andrejem) Babišem. On mi sdělil, že hnutí ANO neuvažuje o změně na ministerstvu spravedlnosti. Já to respektuji, nicméně budu chtít po paní ministryni, aby se už neopakovaly takovéto případy negativní medializace ministerstva," dodal Sobotka.

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) v úterý odvolala svého náměstka pro vězeňství a trestní politiku Pavla Šterna (nominovaného ČSSD). Podle Válkové je důvodem Šternovo chování ve věci tendru na elektronické náramky pro domácí vězně. Štern minulý týden odmítl dát Válkové podrobnější údaje k tendru a obrátil se kvůli tomu na protikorupční policii. Válková se podle něj snažila získat o průběhu řízení informace, na které nemá nárok. Válková pak tendr zastavila. Odůvodnila to pochybnostmi o transparentnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…