ČSSD nemusí podle soudu platit tanečnímu mistrovi 6,6 milionu korun

04.12.2019 14:53

Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) nemusí zaplatit Jaroslavu Krtičkovi 6,6 milionu korun a úrok. Naopak bývalý majitel taneční školy Krok Jaroslav Krtička by měl sociální demokracii kvůli dluhu za pronájem doplatit víc než 635.000 korun plus úrok, napsala ČTK.

ČSSD nemusí podle soudu platit tanečnímu mistrovi 6,6 milionu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Dnes o tom rozhodl odvolací Krajský soud v Hradci Králové. Zrušil větší část rozhodnutí hradeckého okresního soudu a věc mu vrátil. Nikdo ze zástupců stran sporu se vyhlášení rozhodnutí nezúčastnil.

Krtička po sociální demokracii požaduje peníze, které v minulosti vložil do oprav a úprav kulturního domu Střelnice, kde byl řadu let v nájmu. Hradecká Střelnice patří ČSSD. V hlavních bodech žalob podaných oběma stranami není výrok soudu pravomocný.

„Stěžejní je, že krajský soud změnil výrok římská šest, tedy, že žalovaný (Krtička) je povinen zaplatit žalované (ČSSD) 635.074 s úrokem z prodlení,“ řekla dnes ČTK Iva Matušková z krajského soudu.

Vedle toho krajský soud potvrdil výrok okresního soudu v bodě římská dvě, tedy zamítnutí žaloby, ve které se Krtička domáhal po sociální demokracii zaplacení úroku z prodlení. Ve zbývajících bodech krajský soud předchozí rozsudek zrušil. „Věc se v tomto rozsahu vrací okresnímu soudu k dalšímu řízení,“ řekl předseda senátu Vladimír Lanžhotský.

Krtička se od počátku brání tím, že smlouva o nájmu byla neplatná. Prostory byly prý pronajmuty v rozporu se stavem, pro který byly kolaudovány. Dříve také uvedl, že nebyl určen rozsah prostor k pronájmu.

Krajský soud se případem zabýval podruhé poté, co případ vrátil zpět hradeckému okresnímu soudu po dovolání Nejvyšší soud. Okresní soud loni označil smlouvu o nájmu nebytových prostor za neplatnou, žalobu v bodě zaplacení údajného dluhu sociální demokracii zamítl, a naopak nařídil ČSSD zaplatit Krtičkovi 6,6 milionu korun s úroky.

Taneční škola ukončila svou činnost v sále Střelnice po deseti letech působení v květnu 2012. Krtička tvrdil, že výpověď dostal nečekaně a že do rekonstrukce sálu dal přes osm milionů korun. Bývalé kino přestavěl na taneční sál. Podle něj existovala ústní dohoda, že díky investicím bude mít snížené nájemné.

V roce 2007 zástupci ČSSD začali požadovat, aby sál uvedl do původního stavu a ČSSD ho obvinila, že je dlouholetým dlužníkem. Naopak Krtička se v roce 2007 označil za věřitele strany. Pro ČSSD to svého času znamenalo, že by na ni mohl být uvalen konkurz.

Soudy řeší spory ČSSD a Krtičky více než deset let. Podle zástupců sociální demokracie součet pohledávek ČSSD přesahuje deset milionů korun včetně příslušenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…