ČSSD odmítla Jiřího Paroubka. Ten si počkal na nejbližší průzkum a úder vrátil

26.06.2017 22:24

Expremiér Jiří Paroubek se chtěl vrátit do ČSSD s tím, že chce straně pomoct. Vedení sociální demokracie však Jiřímu Paroubkovi dalo košem. Jenže pak se objevil další předvolební průzkum a Paroubek se hned ozval.

ČSSD odmítla Jiřího Paroubka. Ten si počkal na nejbližší průzkum a úder vrátil
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Průzkum CVVM ukazuje, že Andrej Babiš se svým hnutím ANO drtivě vítězí na všech frontách. Se 34 procenty hlasů by byl jasným vítězem voleb. Druzí komunisté mají 14,5 procenta hlasů. Sociální demokraté jsou až třetí se 12 procenty hlasů.  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Jiří Paroubek v komentáři pro server VašeVěc.cz připomíná, že při srovnání předchozích průzkumů CVVM s tím posledním je patrné, že volební síla komunistů roste, zatímco sociální demokraté dál padají.

„Pokud jde o tendence tak, jak se objevují ve volebním modelu CVVM, oproti dubnu a květnu dochází k mírnému nárůstu volebních preferencí u hnutí ANO. Ale k výraznému nárůstu volebních preferencí KSČM, která v květnu podle průzkumu získala 11,5 % a nyní podle červnového průzkumu by získala 14,5 %. To je nárůst více než o jednu čtvrtinu,“ píše Paroubek.

Celý komentář naleznete zde.

„Naopak podpora ČSSD trvale klesá z 16 % v dubnu a 14 % v květnu na nynějších 12 %. ODS se udržuje po celé tři měsíce na zhruba stejné podpoře, stejně tak KDU-ČSL. Naopak TOP 09 podporu ztrácí,“ pokračuje expremiér.

Co tyto tendence ukazují? Že Babiš pokračuje v přebírání voličů sociální demokracie. Je v tom tak úspěšný, že šéfovi hnutí ANO by stačilo uzavřít dohodu s komunisty, k nimž také utíkají voliči ČSSD, o podpoře své menšinové vlády. Nikoho dalšího by už Babiš nepotřeboval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…