ČSSD ovládá děs z rozkladu strany: Babiš si s námi vytře boty. Zírám s otevřenou pusou

05.11.2013 9:52

Trestáním "pučistů" může Sobotka docílit rozštěpení poslaneckého klubu ČSSD, upozorňují někteří poslanci, které oslovil server Týden.cz. Pokud nebude klub ČSSD jednotný, bude prý vládnout Babiš.

ČSSD ovládá děs z rozkladu strany: Babiš si s námi vytře boty. Zírám s otevřenou pusou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Jeronýmem Tejcem ve sněmovně

Jednání ústředního výkonného výboru ČSSD má  vyřešit vnitrostranické spory mezi předsedou Bohuslavem Sobotkou a místopředsedou Michalem Haškem. Server Týden.cz však poukazuje na názor, že i když ÚVV Haška a jeho kolegy zbaví vnitrostranických funkcí, k jednotě strany to nepřispěje.

"Z toho, co se děje, jsem naprosto zděšen,“ uvedl mimo jiné poslanec Koskuba. Jednání ústředního výkonného výboru, od kterého si mnozí straníci slibují vyřešení celé situace, může podle Koskuby přispět ještě k prohloubení krize.

Podle Koskuby je totiž důležitá jednotnost poslaneckého klubu ČSSD.  Ta však prý záleží na tom, jak tvrdě chce Sobotka - jehož křídlo v sociální demokracii nyní zřejmě převládá - vůči "pučistům" postupovat. "Od různých fanatiků slýchám: vylučte je! Ale co z toho? Tak je vyloučíme, budeme mít 45 poslanců a ANO si s námi může vytřít boty," poznamenal Koskuba k důsledkům podobného postupu.

"Jestli se vzdají stranických funkcí, tak se asi nevzdají mandátů poslance. A o to horší bude pak pozice předsedy ČSSD, protože v poslaneckém klubu budou lidé, kteří razí jinou notu. Nebudeme důvěryhodný celek. Jestli odejdou z ČSSD a zůstanou poslanci, pak tu bude vládnout ANO," míní Koskuba.

Zírám s otevřenou pusou

Týden.cz oslovil také poslankyni Marii Benešovou, která byla ještě před rokem místopředsedkyní ČSSD a teď kvůli svému angažmá ve vládě Jiřího Rusnoka není ani členkou strany. Ta také nevylučuje, že by se klub mohl rozbít. "Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Já nebudu spekulovat," odpověděla prý na otázku serveru.

 Jestli ÚVV potrestá Haška, Tejce, Zimolu a Škromacha, měl by prý podle jejího mínění sankcionovat i Milana Chovance, který jako první tajnou schůzku prozradil a informoval o ní veřejnost. "Neměli by se dělit na ty, kterým je jim odpuštěno, a na ty, kterým ne, to je směšné. Já na to, co se děje, zírám s otevřenou pusou.  Jsem z toho znechucená," dodala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…