ČSSD potřebuje prezidenta Zemana, burcoval na sjezdu Zimola. Strana prý poletuje ode zdi ke zdi

11.03.2017 11:11

ČSSD by měla pečlivě zvážit svou účast v příští vládě. Zároveň by si také měla uvědomit, že potřebuje prezidenta Miloše Zemana a měla by ho podpořit před volbami. Toto a mnohé jiné řekl v rozhovoru pro server INFO.cz jeden z nejhlasitějších kritiků současné sociální demokracie, předseda jihočeského KVV ČSSD a jihočeský hejtman Jiří Zimola.

ČSSD potřebuje prezidenta Zemana, burcoval na sjezdu Zimola. Strana prý poletuje ode zdi ke zdi
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Ačkoliv je Zimola hlasitým kritikem poměrů ve straně, vyzvat na souboj předsedu Bohuslava Sobotku nechtěl. Odpovědnosti se však dle svých slov nevyhýbá. „Veškerá má kritika je cílená na počínání strany, nikoli mými osobními ambicemi,“ uvedl. 

Jeho osobní ambice prý nesahají vysoko. „Už několikrát jsem říkal, že chci a mohu být sociální demokracii užitečný s hlasem poradním,“ řekl s tím, že této roli se nebrání, bude-li o ni někdo stát. „To, že se to zatím neděje, neberu nijak úkorně,“ dodal.

Zimola se v rozhovoru vyjádřil i k otázce své případné kandidatury do Poslanecké sněmovny. „To je otázka, na kterou vám nemohu v tento moment poctivě odpovědět. A to z toho důvodu, že kandidátka ještě není hotová. Mohu ale potvrdit, že mám nominaci ze své domovské organizace a že jsem také v užším výběru za okres Jindřichův Hradec,“ řekl a dodal, že však neví, zda bude mít nakonec důvěru všech členů, nebo zda ho třeba nebude chtít někdo z centra strany z kandidátky vyškrtnout. 

Původní text ZDE.

„Myslím si ale také, že by žádný z hejtmanů, anebo řekněme viditelných členů sociální demokracie, neměl v nadcházejícím, doslova životním zápase, který sociální demokracie svede ve volbách, strkat hlavu do písku. Bylo by jednoduché teď říct, ať kandidují jiní, že s tím nemám nic společného, protože jsem hejtman. Cítím ale odpovědnost za celou stranu, a taky za to, že jsem v jižních Čechách poměrně známá osobnost. Budou-li mne chtít lidé volit, a tím myslím nejen lidi v ČSSD, ale voliče obecně, jsem připraven odpovědnost přijmout. Taková je demokracie,“ dodal.

ČSSD by podle něj měla být hlavně přesvědčivá a neměnit svůj názor podle toho, jak se vyspí. Mnoho lidí mu prý vyčítá malou srozumitelnost a čitelnost strany. „V jednu chvíli máme názory na migrační politiku jako německá kancléřka Angela Merkelová, uplyne několik týdnů a my je máme jiné. Voliči nám zkrátka nerozumí, neví, jaká je vlastně naše politika, jaké jsou naše priority. Politika jiných stran včetně Andreje Babiše je poměrně přímočará, řekl bych až jednoduše přímá, nicméně se ukazuje, že to lidem takto stačí,“ zmínil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…