ČSSD předložila ANO tyto návrhy: obnovení dědické daně či kurzarbeit

23.11.2013 19:29

ČSSD předložila na dalším jednání s hnutí ANO své programové body, tentokrát ohledně dědické daně, posílení CzechInvestu nebo kurzarbeitu. Na posouzení návrhů sociálních demokratů má ANO tento víkend.

ČSSD předložila ANO tyto návrhy: obnovení dědické daně či kurzarbeit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec a Bohuslav Sobotka

Deník Právo má k dispozici dva materiály, které experti hnutí ANO dostali od ČSSD. Nejprve jde o „Návrhy ČSSD na opatření k obnovení hospodářského růstu a zvýšení zaměstnanosti,“ druhý se pak jmenuje „Návrhy ČSSD na vytvoření Národního plánu boje proti stínové ekonomice a práci načerno“.

Konkrétně chce sociální demokracie posílit systém malého a středního podnikání díky státem vlastněné bance. ”Prostředkem bude rozvoj Českomoravské záruční a rozvojové banky, která se jako 100% státem vlastněná instituce stane silnou univerzální komerční bankou a bude financovat především malé a střední podnikání a rozvoj infrastruktury,“ stojí v materiálu.

Jeden z bodů se věnuje i nezaměstnaným. Těm chce ČSSD nabídnout rekvalifikační programy ve spolupráci s podnikateli. Těm lidem, kterým hrozí vyhazov, by ČSSD předložila systém sdílené práce neboli „kurzarbeit“. Naopak chce ale dále zvyšovat minimální mzdu, ačkoliv někteří kritici tvrdí, že právě to zvýší nezaměstnanost.

Další návrh se týká dědické daně. „Dnes již faktická neexistence dědické daně otevírá prostor pro `vyprání` nelegálně nabytého majetku a finančních prostředků touto formou (viz případ Srba). Faktické zrušení dědické daně v ČR nemá obdoby v žádném ze států EU a velmi pravděpodobně ani na světě,“ píše se v textu, který naráží na případ bývalého sekretáře Ministerstva zahraničních věcí Karla Srby, který byl obviněn policií z úplatkářství, zpronevěry a přípravy vraždy.

Další body se týkají obnovení systému investičních pobídek a role CzechInvestu, důslednější kontroly stánkového prodeje a zákona o prokázání původu majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…