ČSSD představila lídry do voleb. Kandidátem na premiéra bude Sobotka

16.08.2013 18:51

ČSSD už má jako první z parlamentních stran sestavu lídrů, kteří ji povedou do voleb v jednotlivých krajích. V čele pražské kandidátky stane odborový předák Jaroslav Zavadil, předseda strany Bohuslav Sobotka povede kandidátku na jihu Moravy.

ČSSD představila lídry do voleb. Kandidátem na premiéra bude Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Své lídry, mezi nimiž jsou čtyři krajští hejtmani, dnes ČSSD představila po jednání předsednictva strany. Nyní o kandidátech budou rozhodovat příslušné krajské výkonné výbory a příští týden je musí ještě potvrdit ústřední výkonný výbor strany.

Předsednictvo strany dnes také rozhodlo, že hlavním volebním lídrem a kandidátem na premiéra v případě volebního vítězství bude předseda strany Bohuslav Sobotka. Na tiskové konferenci to oznámil místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Dříve se spekulovalo o tom, že kandidátem na premiéra by se mohl stát i jeho oponent, první místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek.
 
 
Navrhovaný pražský lídr Zavadil je podle Sobotky nestranický kandidát. Zavadil má v příštím roce skončit v čele Českomoravské konfederace odborových svazů. Nestranickým kandidátem je i hejtman Vysočiny Jiří Běhounek.
 
V čele čtyř krajských kandidátek ČSSD mají podle návrhu stanout stanout hejtmani příslušných krajů. V jižních Čechách to bude Jiří Zimola, v Plzeňském kraji Milan Chovanec, v Karlovarském kraji Josef Novotný a na Vysočině Běhounek. Na severu Moravy povede kandidátku místopředseda Sněmovny i ČSSD Lubomír Zaorálek. V Libereckém kraji to bude poslanec a bývalý skokan na lyžích Pavel Ploc. V Královéhradeckém kraji jsou dva návrhy na lídry. Jedním z nich je poslankyně Hana Orgoníková a druhým starosta Náchoda Birke. Místo v čele kandidátky v Pardubickém kraji by měl získat starosta Holic Ladislav Effenberk, ve Zlínském kraji má být na této pozici poslanec Antonín Seďa a v Olomouckém kraji místopředseda poslaneckého klubu Roman Váňa. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…