ČSSD představila mobilizační video. Sobotka v něm zastavuje Šloufa i Babiše

19.10.2013 17:29

Předvolební průzkumy v posledních dnech ukazují, že ČSSD zřejmě vyhraje volby stejně jako před třemi lety, ale možná už nebude sestavovat vládu - stejně jako před třemi lety. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka se s tím ale nehodlá smířit a důrazně varuje voliče, že volba malých stran povede k roztříštění politických sil a slabé vládě, jakou jsme tu již měli. Volte raději ČSSD, apeluje na občany lídr.

ČSSD představila mobilizační video. Sobotka v něm zastavuje Šloufa i Babiše
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka

Favoritem nadcházejících předčasných voleb je sociální demokracie. Jenže to byla i před třemi lety a tehdy nakonec vládu sestavoval někdo jiný. ODS a dvě nové strany TOP 09 a Věci veřejné. Sociální demokraté se nehodlají se stejným scénářem smířit podruhé, a aby mu zabránili, vytáhli do boje s videem, na němž v roli nováčků místo VV a TOP 09 vystupuje karikatura předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, lídra Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury s japonským šátkem uvázaným kolem hlavy a lobbista Miroslav Šlouf, jenž na videu reprezentuje SPOZ. Video uveřejnil server iDnes.cz.

Potřebujeme silnou vládu

Po výše zmíněné trojici vykreslené v pochmurných šedých barvách nastupuje na scénu předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka a přesvědčuje voliče, že jeho strana potřebuje sílu k tomu, aby skutečně mohla prosadit fungující stát.

"Fungující stát prosadí jen silná vláda. Přijďte k volbám a místo malých stran volte silnější sociální demokracii," napovídá voličům Sobotka.

Jeho poselství je jasné - nedopusťte návrat vlády Petra Nečase (ODS), Karolíny Peake (LIDEM) či Víta Bárty. Stojí přitom za pozornost, že Petr Nečas již ve volbách nekandiduje, do poslaneckých lavic se nechce vrátit ani Karolína Peake, ale Vít Bárta stojí po boku Tomia Okamury a vede kandidátku Úsvitu přímé demokracie v Plzeňském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…