ČSSD přišla s novinkou v kampani: bude mít transparentní účet

17.08.2013 21:26

ČSSD přišla s novinkou, kterou chce zabodovat v předvolební kampani k parlamentním volbám. Na financování bude mít zřízen transparentní účet – podobně, jako museli kandidáti na prezidenta. Jenže v těchto volbách to není povinné.

ČSSD přišla s novinkou v kampani: bude mít transparentní účet
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Právě na to chce ČSSD cílit: zřídí si transparentní účet na financování kampaně, přestože to u parlamentních voleb není podmínkou, jako tomu bylo u přímé volby prezidenta.

"Návrh na jeho zřízení dnes schválilo Politické grémium a Předsednictvo ČSSD. Účet bude zahrnovat veškeré finanční operace ústředního i krajských volebních fondů. Předpokládáme, že účet otevřeme ihned poté, co se Sněmovna svým hlasováním rozpustí. Podrobnosti včas zveřejníme," napsal na web ČSSD předseda Bohuslav Sobotka.

Veškeré příjmy a výdaje bude pravidelně kontrolovat auditor, jenž běžně zajišťuje audit strany. Kontrola se bude týkat jak darů pro kampaň, tak všech příspěvků straně. "Do dvou měsíců po volbách předloží ČSSD veřejnosti podobnou zprávu o struktuře a rozsahu své volební kampaně," ujišťuje Sobotka.

Takový krok by mohl ČSSD ve volbách pomoci. Zatím žádná jiná strana to dosud oficiálně neslíbila. TOP 09 sice zveřejňuje výpisy ze svého účtu, ale nejde o transparentní online účet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…