ČSSD se obává soudu s Rathem. Budou klesat preference

27.06.2013 13:55

ČSSD prosazuje konání předčasných voleb, ideálně by se měly konat už na začátku podzimu. Stranu by ale mohl poškodit soud s bývalým hejtmanem a poslancem Davidem Rathem (dříve ČSSD) obviněným z korupce. Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek se tak obává o ztrátu voličských preferencí. Napsal server Týden.cz.

ČSSD se obává soudu s Rathem. Budou klesat preference
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Proces s Davidem Rathem začne 7. srpna. Pro sociální demokraty je to ale nevhodný termín. Zvlášť v případě možného konání předčasných voleb do Poslanecké sněmovny, ze kterých má vzejít nová vláda.

Jestli bude soud veřejný, nebude to nic pěkného

"No, určitě nám ten soud nepomůže. Má tam hovořit přes sedmdesát svědků, řada z nich bude od nás ze strany. Teď se ukáže, jestli bude soud veřejný a pod dohledem médií, jako to bylo u soudu Víta Bárty s Jaroslavem Škárkou. Jestli jo, tak to nebude nic pěkného. Rath přece mluvil něco o tom, že se jeho případ týká i financování strany,“ řekl serveru Týden.cz poslanec z ČSSD, který nechtěl být jmenován.

Dodal, že nakonec bude jedno, jestli volby proběhnou v září nebo v květnu, straně soud s Rathem každopádně neprospěje.

Rath nám kontinuálně ubírá preference

S poslancem souhlasí i místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. "Rath nám určitě ubírá voličské preference kontinuálně. S tím je potřeba počítat. Naše hříchy jdou vždy a všude s námi," míní.

Předseda strany Bohuslav Sobotka poukázal na to, že se na líčení dlouho čekalo, a tak budí velkou pozornost. Vyloučil ale, že by proces hrál roli v úvahách o předčasných volbách. „Myslím, že si dnes lidé čím dál častěji kladou otázku, proč je David Rath stále ve vazbě," poznamenal Sobotka.

V procesu by se mohlo mluvit i o financování ČSSD. Ve svém projevu ve sněmovně to zmiňoval David Rath. A právě nových obvinění se strana nejvíce obává.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…