ČSSD se prý děsí "Paroubkova syndromu"

19.10.2013 7:28

Ve volbách v roce 2010 vyhrála ČSSD v čele s předsedou Jiřím Paroubkem. Strana ovšem odešla do opozice a její šéf rezignoval. Deník MF Dnes popisuje, zda má dnes Bohuslav Sobotka stejný problém.

ČSSD se prý děsí "Paroubkova syndromu"
Foto: Daniela Černá
Popisek: Mítink ČSSD ve Zlíně

Sociální demokraté ve volebních průzkumech ztrácí, přestože se drží na předním místě. V pátek získala strana podle agentury STEM 25,9 procent, podle Medianu to bylo 25,5 procent.

Nebudeme další čtyři roky v opozici, tvrdí vedení strany

Někteří členové strany, například senátor Zdeněk Škromach, se snaží zmobilizovat voliče. Na druhé straně Sobotka a Michal Hašek odmítají, že by se mohl dostavit neúspěch. „My nekandidujeme, abychom byli další čtyři roky v opozici,“ zdůraznil předseda strany.

V sobotu bude ČSSD představovat vládní kroky. Už teď jí ale například TOP 09 zřetelně nadbíhá, tvrdí MF Dnes. Ačkoliv Sobotka tvrdí, že bude měnit zákony předešlé koalice, už teď je zřejmé, že se pravice a levice vzájemně oťukává.

Voliči ČSSD utíkají k Babišovi

Sociálním demokratům utíkají voliči hlavně k hnutí ANO. „Současní voliči ANO se rekrutují z 15 procent z lidí, kteří volili v roce 2010 ČSSD,“ tvrdí sociolog Daniel Prokop z Medianu.

ČSSD by našla shodu s TOP 09 například na mezinárodní politiku

Průzkumy ukazují, že povolební situace v Poslanecké sněmovně bude velmi nepřehledná. ČSSD proto zvažuje, zda na spolupráci s pravicí nepřistoupit. Sobotka v pátek v rozhovoru pro MF Dnes přiznal, že se setkává se šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem.

Podle zdroje ze Sobotkovy blízkosti by se ČSSD s TOP 09 shodla na mezinárodní politice, ve které se prý na komunisty nelze spolehnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…