ČSSD se vrací od Dienstbiera zpátky k lidem, ocenil Zdeněk Škromach. A ohlásil další sérii Hovorů od bazénku

09.03.2017 19:20

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl přivítal ve čtvrteční Kauze dne Rádia Impuls bývalého senátora Zdeňka Škromacha (ČSSD), který po odchodu z politiky zavítal na úřad práce. Škromach mimo jiné prozradil, že chystá další sérii hovorů od bazénku, a popsal situaci uvnitř ČSSD. Jaroslav Plesl si však ještě předtím rýpl do Bohuslava Sobotky a Milana Chovance (oba ČSSD).

ČSSD se vrací od Dienstbiera zpátky k lidem, ocenil Zdeněk Škromach. A ohlásil další sérii Hovorů od bazénku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

„Já bych tady rád přivítal někdejšího senátora Zdeňka Škromacha, který přijal naše pozvání. Musím říct, že ho přijal na rozdíl od pánů Chovance a Sobotky, kteří dlouhodobě odmítají na Rádiu Impuls vystupovat,“ prozradil v úvodu Plesl.

Pak už se Škromach pustil do hodnocení situace v ČSSD. „Sociální demokracie si na jedné straně nemůže dovolit ten přepych nemít protikandidáta proti Sobotkovi a na straně druhé potopit svého předsedu. I ti lidé, kteří nejsou Sobotkovi právě nakloněni, si uvědomují, že máme-li mít nějakou šanci na úspěch ve volbách, tak se současným premiérem,“ podotkl.

Souboj na sjezdu ČSSD se podle bývalého senátora povede o post statutárního místopředsedy Milana Chovance. Oponenta bude Chovanec mít v Jeronýmu Tejcovi.

„Já bych byl rád, aby byli ve straně oba, protože by to ukazovalo na různost ve vedení. Já bych uvítal, kdybychom se zaměřili více na problémy občanů a ukážeme jim, že pořád nasloucháme jejich problémům. Já myslím, že Milan Chovanec trochu oslabil, protože trochu přestal být tím zlým mužem, který by měl v tandemu krýt záda předsedovi. Já jsem Jihomoravan, takže fandím spíš Jeronýmu Tejcovi, ale myslím si, že by ve vedení strany měl zůstat i Milan Chovanec,“ zopakoval.

Ocenil však, že se strana odklonila od politiky, kterou představoval senátor Jiří Dienstbier, a vrátila se blíž k lidem.

Vyslovil také názor, že je čas, aby v ČSSD nastoupili k moci mladší politici, kterým lidé jako Škromach mohou poradit. To si ovšem v první řadě žádá, aby projevili odvahu a dali najevo, že mají o funkce zájem.

Posluchače také ujistil, že na léto chystá další sérii hovorů od bazénku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…