ČSSD se zaměří na ryze levicová témata či na dvojí kvalitu potravin

08.04.2017 21:47

Sociální demokracie se ve volbách soustředí na ryze levicová témata, mezi ta klíčová bude patřit i dvojí kvalita potravin v evropských zemích. Novinářům to během dnešního jednání širšího vedení strany řekl místopředseda ČSSD a volební manažer strany Jan Birke. Strana se nechce vymezovat proti šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, ale u středolevých voličů hledat ty, které Babiš zklamal.

ČSSD se zaměří na ryze levicová témata či na dvojí kvalitu potravin
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Program představí ČSSD definitivně v polovině června na programové konferenci, do té doby chce sociální demokracie podle Birkeho prezentovat ryze levicová témata. „Skutečně otáčíme kormidlem doleva a zaměřujeme se na tradiční levicové voliče, což jsou bezesporu zaměstnanci, rodiny s dětmi a senioři,“ řekl Birke.

Kampaň by měla být „pozitivní a kladná“. „Nebudeme se chtít vymezovat, Andreji Babišovi se chci vyhnout, on není můj klíčový a cílový volič, nezajímá mě,“ uvedl Birke. Zajímat však ČSSD budou středoleví voliči, kteří jsou na Babiše „naštvaní takovým způsobem, že ho v žádném případě nechtějí volit“, dodal.

Dvojí kvalita potravin v západních a východních členských státech Evropské unie, což před měsícem řešil šéf ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka s předsedy vlád Slovenska, Polska a Maďarska v rámci zasedání visegrádské skupiny, bude také součástí kampaně. „Bude to jedno z klíčových témat,“ řekl Birke.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…