ČSSD si vyjasní, kdy uplyne lhůta pro zaplacení peněz Altnerovi

11.04.2016 6:54

Právníci sociální demokracie dnes budou zjišťovat, kdy straně uplyne lhůta k zaplacení 337 milionů bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi. Třídenní lhůta běží od právní moci rozsudku, Altnerův zástupce však v médiích uvedl, že verdikt zatím pravomocný není. Právníci ČSSD tak chtějí u Obvodního soudu pro Prahu 1 nahlédnout do spisu, aby věc vyjasnili. Původní informace totiž hovořily o tom, že termín pro zaplacení vyprší právě dnes.

ČSSD si vyjasní, kdy uplyne lhůta pro zaplacení peněz Altnerovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Strana si kvůli zaplacení peněz vzala úvěr 338 milionů korun u Fio banky, za který ručí souborem nemovitostí včetně svého sídla, Lidového domu. Právě Lidový dům přitom Altner před lety pomohl sociálním demokratům vysoudit. Za právní služby mu nyní justice pravomocně přiznala 18,5 milionu, přičemž částka narostla o smluvní pokutu.

ČSSD má díky úvěru peníze k dispozici, Altnerovi je však zatím posílat nechce. Argumentuje tím, že se na ni prostřednictvím exekutorů obrátila řada Altnerových věřitelů, jejichž pohledávky jsou pravomocné a přednostní. Hodlá proto nejprve jednat s exekutory, aby si ujasnila, komu vlastně peníze zaslat.

Altnerův právník Václav Veselý tento postup odmítá. Zdůraznil, že titul pro zaplacení částky od sociální demokracie má Altner, nikoliv exekutoři. S právníky ČSSD se chce v tomto týdnu sejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…