ČSSD utratila za volby 87 milionů. Od státu ale získá mnohonásobně víc

14.12.2013 15:10

Sociální demokracie utratila za kampaň před říjnovými sněmovními volbami podle předběžného vyúčtování 87 milionů korun. Novinářům to v sobotu řekl místopředseda ČSSD pro hospodaření Martin Starec. Sociální demokracie odhadovala před volbami náklady nejvýše na 90 milionů korun.

ČSSD utratila za volby 87 milionů. Od státu ale získá mnohonásobně víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební kampaň ČSSD

"Chovali jsme se rozpočtově zodpovědně," uvedl Starec, podle kterého je letošní stranický rozpočet v přebytku. Za hlasy voličů ve sněmovních volbách by strana měla obdržet od státu 101,7 milionu korun. Za poslanecké mandáty bude dostávat ročně 42,7 milionu a dalších deset milionů bude tvořit roční příspěvek na činnost.

Babišovce volby stály přes 100 milionů

Příští rok má ČSSD podle něho hospodařit s příjmy a výdaji 212 milionů korun. Z toho asi třetina, tedy kolem 70 milionů, má jít na volby. Příští rok se budou konat doplňovací volby do Senátu na Zlínsku, volby do Evropského parlamentu a na podzim senátní a obecní volby.

Hnutí ANO stála kampaň před volbami do sněmovny více než 100 milionů korun. KSČM chtěla vydat až 30 milionů a TOP 09 hovořila o 50 milionech. Stejnou sumu odhadovala ODS, u KDU-ČSL to bylo 30 milionů a u hnutí Úsvit 15 milionů korun. U Strany práv občanů – zemanovců se objevovaly odhady 20 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…