ČSSD ven z vlády? Zazněl strach z Okamury. A nejen to

20.06.2019 7:41

Poslankyně Alena Gajdůšková (ČSSD) se rozhodla odpovědět na všechny e-maily, i ty méně slušné, které zákonodárce sociální demokracie vyzývají k odchodu z vlády. Postěžovala si, že na ANO v podstatě nikdo neútočí, zatímco na sociální demokraty prý útočí všichni.

ČSSD ven z vlády? Zazněl strach z Okamury. A nejen to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Politická matadorka Alena Gajdůšková (ČSSD) na sociální síti Facebook vysvětlila, jak se staví k hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiš (ANO). Ve stranickém referendu hlasovala proti vstupu sociální demokracie do vlády. Většina jejich spolustraníků se ale rozhodla jinak. Gajdůšková to tedy respektuje, respektuje existující koalici a upozorňuje, že prezident Miloš Zeman dal opakovaně najevo, že pokud vláda padne, pověří sestavením vlády vítěze voleb, tedy stávajícího premiéra Andreje Babiše.  

Anketa

Kdybyste byli poslanci, jak byste příští týden hlasovali o nedůvěře vlády?

hlasovalo: 28627 lidí

Takže premiérem pravděpodobně zůstane Babiš a navíc by se mohl opírat ohnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

„Ujišťuji vás, že být ve vládě strana, která se netají příslušností k evropským extrémistům s rétorikou jejich některých členů blízkou neonacismu, by byl určitě pro jméno ČR větší problém, než osobní problémy A. Babiše. A i kdyby ta vláda padla jako celek, pak už prezident jasně řekl, že A. Babiše jmenuje premiérem znova. Takže opět žádný výsledek. Z pohledu sociální demokracie to není zrovna pohodlná situace. Ve Sněmovně nikdo neútočí na ANO, ani její členy. Zato všichni útočí na nás, sociální demokraty. Zkrátka vadíme my a hlavně náš program“ napsala poslankyně na sociální síti.

Je to prý dlouhodobý boj, ale sociálním demokratům se prý daří ten program přece jen prosazovat. ČSSD podporuje seniory, hendikepované spoluobčany i zaměstnance a věnuje pozornost podpoře regionálního školství. A teprve pokud by se toto přestalo dařit, sociální demokraté by prý neváhali odejít z vlády.

Gajdůšková má za to, že dnes se lidem daří relativně dobře, zatímco za vlád Václava Klause, Mirka Topolánka či Petr Nečase a Miroslava Kalouska (TOP 09) se neměli dobře a Gajdůšková by si nepřála, aby se ty časy opět vrátily. Proto ČSSD z vlády neodejde.

„Závěrem ještě jedno – vždycky jsme jako sociální demokraté úzkostlivě dbali na to, abychom byli právním státem. Jsem přesvědčena o tom, že v právním státě neuteče před odpovědností nikdo, ani premiér. A jen soud v právním státě může rozhodnout o vině. I o tom premiérovi. Tož tak...“ uzavřela své prohlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…