ČSSD vsadila na Zavadila a hejtmany. Za kampaň utratí 90 milionů

24.08.2013 6:21

Sociální demokraté se pilně připravují na předčasné volby do sněmovny. Již dnes by měli schválit finální podobu kandidátních listin. Na nich se kromě jména ministryně spravedlnosti Marie Benešové objeví i jméno šéfa odborářů Jaroslava Zavadila. Za kampaň, která potrvá do konce října, chce ČSSD utratit 90 milionů korun.

ČSSD vsadila na Zavadila a hejtmany. Za kampaň utratí 90 milionů
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jaroslav Zavadil

Strana, kterou průzkumy dlouhodobě favorizují jako vítěze voleb, by měla také zveřejnit volební programové desatero. Schválením kandidátek se sociální demokracie stane po komunistech druhou velkou stranou, která bude v tomto ohledu připravena na volby.

Žádné změny se nečekají přinejmenším na špici listin. V nejsilněji zastoupeném Jihomoravském kraji povede ČSSD opět její předseda Bohuslav Sobotka spolu se statutárním místopředsedou Michalem Haškem. V Praze sociální demokraté postavili do čela odborářského předáka Jaroslava Zavadila, v krajích vsadili i na hejtmany.

Mezi hlavní programové priority ČSSD v kampani by podle slov jejích představitelů mělo patřit snížení DPH u léků, valorizace důchodů, lepší kontrola kvality potravin, zavedení majetkových přiznání a registračních pokladen nebo zvýšení počtu policistů. Oficiálně sociální demokraté kampaň odstartují 7. září v Ostravě, vyvrcholit má v Brně těsně před volbami, které se uskuteční 25. a 26. října. Na předvolební klání chce ČSSD dát až 90 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…