ČT? Xaver šokoval. Velká změna. Mnozí to nevydýchají

23.01.2021 10:59

Člen Rady ČT Luboš Xaver Veselý ve svém pátečním streamu na youtubovém kanále Xaver Live své fanoušky překvapil. „Dělám víc škody, než užitku,“ oznámil, že svými veřejnými výroky přidělává starosti vedení Českého rozhlasu i svým kolegům. Aby podobným situacím předešel a aby mohl „dokončit svou důležitou misi v Radě ČT“ se svými kolegy, rozhodl se, že nově bude streamovat pouze „klubový stream pro členy tohoto kanálu“. A že tam zájemci uslyší jeho skutečné názory, případně si dovolí i vulgarismy.

ČT? Xaver šokoval. Velká změna. Mnozí to nevydýchají
Foto: Repro Youtube
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

Úvodem Xaver Veselý upozornil diváky, že pořad bude kratší, jelikož už nebude v plné míře říkat, co si o věcech skutečně myslí. „Vždy tady plácnu něco, co se rychle otáčí proti mně. Články na všech těch dezinformačních a trochu dementních webech mi nevadí, mě to nechává chladným, ale přidělávám tím spoustu starostí lidem okolo,“ svěřil se radní ČT.

Problémy kvůli jeho streamům, kde si nebere servítky, má jeho přímý nadřízený v Českém rozhlase i další kolegové. „Nechci například, aby chudák mluvčí Českého rozhlasu musel odpovídat na kdejaký dotaz, kdejakého trouby. Pan ředitel v Českém rozhlase tím tráví dost času také. Ohrožuji tím i práci kolegů. Okolností mě nutí vyjadřovat se pouze uhlazeně, v klidu a neříkat úplně vše, co si myslím,“ uvedl s tím, že někteří novináři u streamu sedí s propiskou a čekají, co řekne.

Rozhodl se podobným situacím vyhnout streamováním pouze pro členskou zónu. „O nic nepřijdete, každý pátek se tu potkáme, bude pokračovat klubový stream, tedy pouze pro členy tohoto kanálu. Zde obsah bude neveřejný a můžeme si říct věci na rovinu, můžeme tam někoho urazit a nemuset nic předstírat,“ uvedl s vědomím, že vůči divákům, kteří nemají členství, je tato novinka poněkud neférová, není však jiné cesty.

Nutno připomenout, že pro některé se Lubomír Xaver Veselý po zvolení do Rady ČT stal velmi kontroverzní osobou. Jako radnímu ČT mu je vyčítáno hrubé vyjadřování na adresu svých kolegů, spolupráce s Českým rozhlasem a blízké vztahy s politiky.

Působení v Radě České televize je pro Veselého prioritou. „Považují to za důležitou misi, kterou bych chtěl dokončit, něco tam společně s kolegy dotáhnout do konce. Tyto věci to ohrožují. Takže to pochopte. Nemíním se pořad s někým dohadovat a něco vysvětlovat,“ pokračoval Veselý.

„Nechci, aby kolegové v Českém rozhlase a kdekoliv jinde museli kvůli mé prostořekosti řešit trapné otevřené dopisy a demonstrace. Za to to nestojí,“ sypal si dál popel na hlavu, že zapomíná na politickou korektnost: „Jednou se mi to brutálně vymstí, už s tím počítám,“ sdělil Xaver Veselý.

Nevyloučil, že tato cesta povede k tomu, že se streamováním úplně skončí. „Chápu tu naštvanost a neférovost, možná to nebude fungovat. Co se může určitě stát, že tu nakonec bude vysílat jen pan Hejma a pan Holec a budeme se dívat s radostí na ně,“ uvedl s poznámkou, že na vysílání nedělního streamu se nic nemění.

Někteří diváci, kteří Veselému během řečnění posílali finanční dary na podporu jeho kanálu, připisovali vzkazy mířící na ostatní členy Rady ČT jako je například Zdeněk Šarapatka, se kterým je Veselý často na ostří nože: „Snad si Šarapatka nepředplatí stream,“ napsal pobaveně jeden z fanoušků.

„Ať si ho klidně předplatí,“ reagoval Veselý, „ale už z principu, že to bude jenom pro členy, nikdo nemůže říkat, že vykřikuju něco veřejně,“ dodal.

Poznamenal, že časem může být však ještě hůř, jak je nám historicky známé. „Beztak to skončí tak, že se jednoho dne budeme scházet po bytech. Někdo bude hlídkovat, jestli nás někdo neslyší, aby proti nám nerozjeli nějaké kampaně,“ podotkl.

Následně se přešlo na témata, která zajímala diváky. Některé rozčílil například útok na televizního kuchaře Zdeňka Pohlreicha na Seznamu Zprávy kvůli přednostnímu očkování. „Já Seznam Zprávám nevěřím, načapal jsem je při absolutní lži. Pro mě mají hodnotu nula. Nechodím tam, doporučují vám totéž,“ byl Veselý s tímto webem rychle hotov.

Jedním dechem dodal, že Pohlreicha si jako člověka váží a že přednostní očkování si zaslouží. „Je to vynikají kuchař, už i jakýsi filosof. Pro mě má velkou váhu, na rozdíl od Seznamu Zprávy. Velmi dobře chápu, že kvůli své paní chtěl být naočkovaný,“ připomněl Pohlreichův rodinný příběh, kdy jeho paní sváděla boj s rakovinou.

Vyzdvihl i Pohlreichovu bezprostřední pomoc, když vypukla první vlna epidemie. „Zatímco někteří byli schování na home officech a psali jízlivé články, tak Zdeněk Pohlreich byl ten, který nastoupil s partou kuchařů, vařili pro zdravotníky, policisty, hasiče,“ zmínil, že takoví lidé mají právo se jít nechat přednostně očkovat. „Nenechme se v těchto věcech soudit blbcema a těma, co si myslí, že mají patent na rozum,“ podotkl Xaver Veselý.

Jako další server, který lže a manipuluje, zmínil portál HlídacíPes.org, který o něm šíří nepravdivé články. „Nepřikládejte tomu, co tito lidi píší, žádný význam. Je to PR agentura bůhví koho. O články těchto lživých médií se často opírá zpravodajství České televize a pořad Newsroom,“ připomněl Xaver Veselý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…