ČT, co to má společného s Ostravou? Slavný Čech kritizuje Kavčí hory. Ve chvíli, kdy se jim to opravdu nehodí

08.01.2020 16:57

Známý herní vývojář Daniel Vávra, který stojí za herními hity jako Mafia nebo Kingdom Come, ostře kritizuje nový seriál České televize Místo zločinu Ostrava. Ten podle něj nemá nic společného s Ostravou, protože je natočen Pražáky a mluví se tam „spisovnou pražštinou“. Tristní jsou podle Vávry i dialogy a hodnocení diváků mu dává za pravdu. Kritika od Vávry přichází v době, kdy Česká televize v tichosti stahuje z obrazovek skutečný propadák, pořad o dezinformacích „To se ví“.

ČT, co to má společného s Ostravou? Slavný Čech kritizuje Kavčí hory. Ve chvíli, kdy se jim to opravdu nehodí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Anketa

Kdyby Milion chvilek uspořádal akci kousek od vašeho domu, co byste udělali?

hlasovalo: 30131 lidí
Daniel Vávra se na svém Facebooku tvrdě opřel do nového seriálu České televize, který má pojednávat o zločinech v Ostravě. Podle Vávry to má ale zásadní háček. „Natočili ho komplet Pražáci, hrají v něm Pražáci, nikdo nemluví chacharsky, ale spisovnou pražštinou. S Ostravou to nemá nic společnýho,“ rýpl si Vávra a přidal několik příkladů.

„Jako když tam Pražačka Nela Boudová zjistí, že její muž je pedofil, zvolá na něj spisovnou češtinou: Ty malÉ tlustÉ odpornÉ prase,“ podivuje se Vávra a přidává další perličku. „Teď tam Kříž pronesl s kamenným ksichtem: odvedla jsi dobrou práci. Ale nezlob se na mě, já proti tobě nic nemám, jen to, že jsi ženská,“ narážel Vávra na to, že ani scénář není valné kvality.

„Dialogy naprosto tristní. A vrah byl někdo, kdo tam celou dobu nebyl,“ nechápal Vávra a přidal perličku na závěr. „Ovšem nejlepší je tam Bořek Slezáček, kterej hraje Poláka a jede tam polskej přízvuk: „To jest zpierdolony!“

Hodnocení seriálu na filmovém serveru ČSFD dává Vávrovi za pravdu, seriál je zatím hodnocen velmi průměrně, konkrétně 56 procenty.

Tvorba České televize byla v poslední době kritizována častěji, rozporuplně byl přijat například pořad „To se ví“ s Halinou Pawlowskou a Alešem Hámou, který ČT v současnosti v naprosté tichosti z obrazovek stahuje, jak jsme informovali včera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…