ČT nemůže mít moderátora typu Borhyové, říká kandidát na ředitele Vávra

02.09.2011 15:40

Jeden z kandidátů na post ředitele ČT Jan Vávra si myslí, že by veřejnoprávní televizi prospělo více diskuzních pořadů. Měla by hledat důvěryhodné moderátory a zamyslet se nad vysíláním sportovního kanálu ČT 4.

ČT nemůže mít moderátora typu Borhyové, říká kandidát na ředitele Vávra

Jan Vávra je jedním z 32 kandidátů na post ředitele České televize. Dříve působil jako vedoucí zpravodajství TV Nova, nyní se uchází o pozici ve veřejnoprávní televizi. "ČT samozřejmě nemůže prosadit na místo moderátora obdobu Lucie Borhyové, ale musí naopak hledat osobnosti s co největší věrohodností a důvěryhodností," stojí v koncepci, kterou Vávra předložil Radě ČT, která bude nástupce Jiřího Janečka volit.

Podle Vávry by bylo přínosné podporovat diskuzní pořady. "Takové pořady by ČT mohla a měla vysílat okolo 22:00 i na ČT 1. Sledovanost pořadu "Máte slovo" ukazuje, že poptávka po takových formátech existuje," míní Vávra.

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

Jako velký problém vidí klesající sledovanost zpravodajství na ČT. Zde by pomohla změna způsobu, jak zprávy předkládat. Změnil by i koncepci ČT 4. Podle něj má být zachován sportovní kanál, ale mělo by se zamyslet nad tím, zda má smysl vysílat sporty, na které nechodí ani moc diváků. "Rozhodně neplánuji sport na ČT zrušit. Naopak si myslím, že sport má své místo i na ČT 1. Ale Česká televize se musí snažit být zajímavá i jinými pořady než pouze sportem," řekl pro server ihned.cz.

Související: Do klání o post šéfa ČT vstoupil student. Zřejmě recesista

"V případě přenechání sportu komerčním televizím by se dala ČT 2 profilovat jako kulturně umělecký kanál a ČT 4 jako dokumentárně vzdělávací. Ale možná je to v tuto chvíli příliš revoluční myšlenka," míní Vávra. Druhý kanál označil za "odkladiště, od kterého toho nikdo ani moc nečeká", proto by ČT 2 měla více upozorňovat na aktuální problémy.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…