ČT není povinna vysílat tiskovky Hradu, vzkázal nejvyšší vysílací orgán Mynářovi

14.05.2015 12:57

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání již odpověděla stížnosti Pražského hradu ohledně diskriminace ve vysílání v České televizi. Veřejnoprávní televize je prý nezávislý subjekt a nikdo by neměl do jejího vysílání zasahovat, uvedla Rada. Píše server Lidovky.cz

ČT není povinna vysílat tiskovky Hradu, vzkázal nejvyšší vysílací orgán Mynářovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Vratislav Mynář nedávno podal stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, protože Česká televize neodvysílala dvě tiskové konference hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, které se konaly v březnu tohoto roku.

Celý text zde

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání však stížnost odmítla s tím, že „každý provozovatel vysílá pořady dle svého uvážení. Snaha zasahovat do dramaturgie vysílání a vyžadovat odvysílání té či oné akce na úkor jiného vysílání je krajně neobvyklé“. Podle předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ivana Krejčího není veřejnoprávní televize povinna vysílat tiskové konference hradního mluvčího, a pokud tak někdy udělala, bylo to dle jejího nezávislého výběru. „Z postavení České televize je zřejmé, že jde o subjekt nezávislý a že obsah vysílání je věcí jeho editoriálního rozhodnutí,“ dodal předseda Krejčí.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání v odpovědi také napsala, že Pražský hrad si stěžuje špatné instituci, příště prý má kontaktovat Radu České televize, pokud chce požádat o změnu programu či vysílání tiskové konference hradního mluvčího. „Pokud se Kancelář prezidenta republiky domnívá, že by vysílání ČT mělo doznat jakýchkoliv změn, je to námět výhradně pro Radu České televize,“ napsal Krejčí v odpovědi.

Česká televize podle Krejčího dává dostatek prostoru prezidentu republiky Miloši Zemanovi. „Hned v první polovině března, tedy v čase údajné krize na ose Česká televize–Hrad, to bylo dle monitoringu 48 zpráv,“ uvedl v odpovědi Krejčí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…