ČT odmítla odvysílat volební spot strany NE Bruselu - Národní demokracie

05.05.2014 17:37

Česká televize odmítla odvysílat volební spot strany Ne Bruselu - Národní demokracie. Informoval o tom server iDnes.cz. Náhradní videoklip má strana dodat do 22 hodin dnešního dne. Strana chce ČT hnát před soud.

ČT odmítla odvysílat volební spot strany NE Bruselu - Národní demokracie
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Vypískání vlajky EU

„Česká televize odmítla odvysílat spot kvůli porušení procedurálních a technických podmínek pro pořady kandidujících subjektů," uvedla mluvčí televize Alžběta Plívová.

Národní demokraté ve spotu vyzývají k zabití hada, který představuje Evropskou unii. Na pozadí spotu se zároveň s ním objevují obrázky s Židy a jejich symboly. A právě židovská tematika je překážkou pro odvysílání spotu. Server iDnes.cz v souvislosti s kontroverzním spotem připomněl, že předseda strany Adam B. Bartoš figuruje ve dnes zveřejněné výroční zprávě o projevech antisemitismu za rok 2013, jejímž autorem je Židovská obec v Praze. Zpráva upozorňuje na jeho antisemitské texty.  

Na spot se můžete podívat ZDE

Strana proti kroku České televize protestuje. Televize prý porušuje zákon a poškozuje politickou stranu před volbami. I proto připravují právní kroky. „Zmiňované motivy ilustrují jednotlivá zla, která ve svém programu kritizujeme (sionismus, svobodné zednářství, homosexualismus, zneužívání sociálních dávek apod.), nejsou namířeny proti konkrétním náboženským nebo národnostním skupinám a nevyzývají k nenávisti, jak nám ČT podsouvá," brání se. Lídr strany Bartoš zároveň vyslovil pochybnost o tom, že ČT odvysílá upravený spot, který se chystají dodat.   

Spoty před eurovolbami veřejnoprávní televize vysílá na ČT1, ČT2 a ČT24 od 7. do 21. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…