ČT vyhlásila bobříka odvahy, a to nelze, rozčiloval se před kamerami Rychetský

27.10.2016 19:30

Do čtvrtečního Interview ČT24 byl pozván předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Před kamerami vyčinil České televizi i dalším médiím. Současně vynadal rektorům vysokých škol, ale nijak nešetřil ani spolupracovníky prezidenta Miloše Zemana. Nakonec varoval před Marine Le Penovou a dalšími radikálními evropskými politiky.

ČT vyhlásila bobříka odvahy, a to nelze, rozčiloval se před kamerami Rychetský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský

Předseda ústavního soudu vydal prohlášení ke kauze Brady. „Vy jste si mě sem pozvali, protože jsem včera vydal prohlášení, což jsem za 13 let, co jsem předsedou Ústavního soudu ČR, nikdy neučinil. Pak mě volal můj přítel Honza Kačer. Z toho telefonátu jsem pochopil, že má veliké dilema pod tím mediálním tlakem, zdali jít nebo nejít,“ prozradil host. Ten státní svátek je nejvýznamnějším státem naší republiky a není dobré oslabovat ho rozmíškami, které média ještě podporují.

„Státní svátek prostě nemůžeme zahodit proto, že tady došlo k nějakému konfliktu. Vy jste dokonce tady v televizním studiu grilovali lidi a ptali jste se jich, jestli tam půjdou a nepůjdou. Vy jste vyhlásili takřka bobříka odvahy a odvážný je podle vás ten, kdo na Hrad nepůjde,“ rozčiloval se Rychetský. Toto by podle předsedy Ústavního soudu média dělat neměla.

Pokud někdo reprezentuje nějakou instituci, měl by podle Rychetského dorazit do Vladislavského sálu a uctít náš společný stát. To prý platí i o rektorech vysokých škol, protože oni jsou zváni na Hrad jako reprezentanti tohoto státu.

Velmi kritický byl také ke společnému prohlášení čtyř nejvyšších představitelů této země vůči Číně

Ani trochu však nešetřil ani hradní protokol. Když do České republiky přijela taková osobnost, jako je pan Brady, jehož zásluhy jsou nezpochybnitelné, tak na Pražském hradě měli najít tu židli navíc a pana Bradyho vyznamenat.

Velmi kritický byl také ke společnému prohlášení čtyř nejvyšších představitelů této země vůči Číně. Čínské velvyslankyni měl odpovídat maximálně ministr zahraničí, a to spíše ještě nějaký úředník stojící pod ním. To, že takové prohlášení vydali hned čtyři nejvyšší představitelé země, považoval Rychetský napřed za směšné, ale nakonec také za nebezpečné, protože to prý snižuje vážnost těchto politiků.

V pořadu také pozvedal varovný hlas před radikálními tendencemi v Evropě. Považuje je za nebezpečné. „Marine Le Penová ve Francii, to, co se děje v Maďarsku už několik let, a to, co se za poslední rok děje v Polsku, je pro mě varující a ukazuje to, že ta liberální demokracie je v jakési krizi. Podívejte se i na americké volby. Ty extremistické síly už nejsou marginální,“ varoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…