ČT zveřejnila průzkum a světe div se, ODS v něm poráží komunisty

03.07.2016 20:22

Ačkoli podle politologů hnutí ANO prohrálo s ČSSD střet o reorganizaci policie, v očích voličů to Babišovu uskupení neuškodilo. Naznačuje to alespoň průzkum agentury TNS Aisa pro Českou televizi, podle něhož vede v preferencích hnutí ANO nad ČSSD o deseti procentních bodů. Nejdrsnější propad musí vzít na vědomí komunisté, kteří se ocitli až za ODS.

ČT zveřejnila průzkum a světe div se, ODS v něm poráží komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

Hnutí ANO znovu kraluje průzkumu voličských preferencí. Se 28,5 procenty hlasů je hnutí Andreje Babiše nezpochybnitelným králem. Druhá ČSSD získala 18,5 procenta hlasů. Třetí skočila ODS s 9,5 procenty a na čtvrtou příčku se s 9 procenty propadli komunisté. Miroslav Kalousek se svou TOP 09 skončil s 8,5 procenty pátý a lidovcům stačilo 7 procent na šestou příčku. Tím končí výčet stran, kteří překročí pětiprocentní hranici voličské přízně nutnou pro vstup do Polanecké sněmovny.

Celý průzkum naleznete zde

Další strany se už za brány sněmovny nedostanou, ale Piráti ještě nemusí zoufat, respondenti jim v průzkumu přisoudili 4 procenta. Na osmém místě se ocitla Svoboda a Přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury se 3,5 procenty a devátí jsou Svobodní europoslance Petra Macha, kteří po brexitu začali hlasitě volat po uspořádání referenda v Česku a po vystoupení z EU. Svobodným průzkum přisoudil 2,5 procenta. Desítku stran uzavírají Starostové a nezávislí se 2 procenty a Úsvit-Národní koalice taktéž se 2 procenty. Ostatní strany by získaly dohromady celkem 5 procent hlasů.

Není bez zajímavosti, že zatím poslední průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) přisoudil první místo v preferencích voličů sociální demokracii. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …